Είναι η περιβαλλοντική καταπολέμηση παρασίτων ασφαλής για κατοικίδια και παιδιά;

Ο περιβαλλοντικός έλεγχος παρασίτων είναι ένα σοβαρό θέμα. Κάθε χρόνο εκατομμύρια σπίτια και επιχειρήσεις εκτίθενται σε τοξικές χημικές ουσίες σε μια προσπάθεια να καταπολεμήσουν τις προσβολές από έντομα και τρωκτικά. Περισσότερες από ένα δισεκατομμύριο λίβρες χημικών ουσιών χρησιμοποιούνται κάθε χρόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες για την καταπολέμηση των παρασίτων. Πριν κατευθυνθείτε στο κατάστημα για να παραλάβετε κάποιο σπρέι εντόμων ή πριν σηκώσετε το τηλέφωνο για να καλέσετε τον εξολοθρευτή, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τα γεγονότα σχετικά με τον έλεγχο των παρασίτων.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να γνωρίζετε για τον έλεγχο των παρασίτων είναι τα είδη των χημικών που χρησιμοποιούνται. Οι τρεις πιο συχνά χρησιμοποιούμενες χημικές ουσίες στον έλεγχο παρασίτων δημιουργήθηκαν για να επιτεθούν στο νευρικό σύστημα των παρασίτων. Αυτές οι χημικές ουσίες συντέθηκαν από το πρότυπο των νευρικών παραγόντων που σχεδιάστηκαν κατά τη διάρκεια των μαχών στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ως εκ τούτου, είναι εξαιρετικά τοξικά και πρέπει να αντιμετωπίζονται με εξαιρετική προσοχή. Αυτές οι χημικές ουσίες δεν επιτίθενται μόνο στο νευρικό σύστημα των παρασίτων. Θα επιτεθούν επίσης στο νευρικό σύστημα των ανθρώπων και των κατοικίδιων ζώων επίσης. Δεν θα έχουν πιθανότατα θανατηφόρο αποτέλεσμα, επειδή έχουν σχεδιαστεί για να επιτίθενται σε πολύ μικρότερα ζώα. Ωστόσο, όσο πιο μικρό είναι το παιδί ή το κατοικίδιο, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος για αυτά όταν εκτίθενται σε αυτά τα δηλητήρια.

Έχοντας αυτό κατά νου, είναι σημαντικό να είστε πολύ προσεκτικοί όταν ο εξολοθρευτής έρχεται να επισκεφθεί. Εάν έχετε κατοικίδια ή παιδιά, θα πρέπει να τα στείλετε σε άλλο μέρος κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του εξολοθρευτή. Συνιστάται επίσης να τα κρατάτε μακριά από το σπίτι για τουλάχιστον 48 ώρες μετά τον ψεκασμό των χημικών. Ορισμένοι ειδικοί θα συστήσουν ακόμη και τη διατήρησή τους μακριά για μια εβδομάδα μετά την εφαρμογή του σπρέι ελέγχου παρασίτων.

Αυτή η συμβουλή είναι ιδιαίτερα σημαντικό να προσέξετε σε σχέση με τα παιδιά. Το νευρικό σύστημα των παιδιών εξακολουθεί να αναπτύσσεται, επομένως είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα σε οποιαδήποτε ποσότητα τοξίνης στο περιβάλλον. Μικρές ποσότητες τοξινών που θα είχαν ελάχιστη έως καθόλου επίδραση στους ενήλικες, μπορεί να έχουν καταστροφικά αποτελέσματα στο νευρικό σύστημα των παιδιών. Αυτά τα αποτελέσματα μπορεί να κυμαίνονται από ήπια, όπως ζάλη ή ναυτία, έως σοβαρά, όπως μακροχρόνιες αναπτυξιακές διαταραχές. Για το λόγο αυτό, είναι εξαιρετικά σημαντικό να λαμβάνετε κάθε προφύλαξη όταν χρησιμοποιείτε αυτού του είδους τις δηλητηριώδεις ουσίες στο σπίτι.

Εκτός από τις πολύ επικίνδυνες χημικές ουσίες που εφαρμόζει ένας επαγγελματίας εξολοθρευτής, πολλοί άνθρωποι αγοράζουν χημικές ουσίες ελέγχου παρασίτων στο κατάστημα. Αυτά μπορεί να είναι εξίσου επικίνδυνα με τα χημικά που χρησιμοποιεί ο εξολοθρευτής. Θα πρέπει να εφαρμόζονται τα ίδια είδη προφυλάξεων. Ποτέ μην χρησιμοποιείτε τα χημικά ελέγχου παρασίτων σε χώρους όπου συχνάζουν κατοικίδια και παιδιά. Επειδή τα παιδιά και τα κατοικίδια περνούν μεγάλο μέρος του χρόνου τους στο πάτωμα, είναι πιο ικανά να έρθουν σε επαφή με αυτές τις τοξίνες από τους ενήλικες. Αυτό ισχύει και για κομμάτια εξοπλισμού ελέγχου παρασίτων, όπως παγίδες κατσαρίδων. Φροντίστε να μην τα χρησιμοποιείτε ποτέ σε περιοχές που κατοικούν κατοικίδια ή παιδιά.

Επίσης, στο θέμα των κατοικίδιων, πρέπει να συζητηθούν τα χημικά για τον έλεγχο των ψύλλων. Οι χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται σε αυτά είναι ήπιες μορφές των ίδιων νευρικών τοξινών. Μπορούν επίσης να έχουν καταστροφική επίδραση στο νευρικό σύστημα των κατοικίδιων ζώων. Να είστε προσεκτικοί στην εφαρμογή τους.

Εάν πιστεύετε ότι το παιδί ή το κατοικίδιο ζώο σας έχει εκτεθεί σε επικίνδυνες χημικές ουσίες ελέγχου παρασίτων, φροντίστε να καλέσετε αμέσως τον παιδίατρο ή τον κτηνίατρό σας.

About admin

Check Also

Ο ρόλος και η σημασία της ΜΠΕ

Η προστασία του περιβάλλοντος και η διαχείριση των πόρων έχει παραδοσιακά δοθεί σημασία σε όλο …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Recent Comments

Gösterilecek yorum yok.