Είναι η κοινωνία έτοιμη για τη θάλασσα να αλλάξει σε μέτρια ρούχα;

Στις εκλογές του 1989 για το σχολικό συμβούλιο στο Alliance του Οχάιο, ο Randy Pope έκανε την πρώτη του εκστρατεία. Η κύρια εκλογική στρατηγική εκείνη τη χρονιά ήταν να ρωτήσω τους ψηφοφόρους: “Ποιες είναι οι ανησυχίες σας για το εκπαιδευτικό σύστημα στη Συμμαχία;” Χωρίς να ζητήσει τις απαντήσεις από τους ψηφοφόρους, μπόρεσε να συντάξει μια λίστα με πέντε βασικά θέματα από τις απαντήσεις που έλαβε. Ένα από αυτά τα θέματα ήταν η επιθυμία αγοράς σχολικών στολών για τους μαθητές των κρατικών σχολείων.

Πριν από τη συμμετοχή του στις εκλογές, ο κ. Πόουπ είχε κάποιες ιδέες για το τι θα ήθελε να απευθυνθεί, αλλά η αγορά σχολικών στολών δεν ήταν ένα από τα πράγματα που είχε σκεφτεί. Επειδή η έννοια των σχολικών στολών ταίριαζε στη συνολική του φιλοσοφία, άρχισε να σκέφτεται την ιδέα της αγοράς σχολικών στολών από το διοικητικό συμβούλιο. Γιατί οι γονείς ήθελαν το σχολικό σύστημα να απαιτεί από τα παιδιά τους να φορούν στολές;

Επειδή έχασε εκείνες τις εκλογές, ο κ. Πόουπ δεν ακολούθησε ποτέ το ζήτημα της αγοράς σχολικών στολών. Ωστόσο, όταν αναλογίζεστε την έννοια των σχολικών στολών, ρίχνει λίγο φως στο ερώτημα. είναι έτοιμη η κοινωνία για την αλλαγή της θάλασσας σε λιτά ρούχα; Τα κύρια επιχειρήματα για την αγορά σχολικών στολών είναι ότι εξαλείφουν τον ανταγωνισμό μεταξύ των εφήβων όταν αποφασίζουν για ρούχα, εξαλείφοντας έναν περισπασμό από τη σχολική μέρα. Δεύτερον, εάν οι γονείς αγοράζουν τη σχολική στολή, παρόλο που μπορεί να κοστίσει περισσότερο εκ των προτέρων, μακροπρόθεσμα εξοικονομεί χρήματα επειδή δεν αγοράζουν την τελευταία λέξη της μόδας κάθε μήνα για να συμβαδίζουν με τα «ψαγμένα παιδιά». Τέλος, η σχολική στολή τείνει να είναι πιο σεμνή και επίσημη από τα μέσα ρούχα εφήβων.

Κάθε μία από αυτές τις αρχές αντικατοπτρίζει τις επιδράσεις των σεμνών ρούχων στην κοινωνία. Οι γυναίκες που επιλέγουν να φορούν μέτρια ρούχα δεν ενδιαφέρονται να συμβαδίζουν με τις τελευταίες μόδες στη μόδα. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θέλουν τα λιτά ρούχα τους να είναι στιλάτα, αλλά η απόφασή τους δεν λαμβάνεται με γνώμονα την πιο δημοφιλή στάρλετ. Έχουν κίνητρο να ενισχύσουν την εσωτερική τους ομορφιά με ένα ωραίο μέτριο ντύσιμο.

Όπως οι γονείς που αγοράζουν σχολική στολή, οι γυναίκες που αγοράζουν μέτρια ρούχα τείνουν να είναι μέτριες και με τον προϋπολογισμό τους. Μπορούν να αγοράσουν μερικά ωραία λιτά φορέματα, φούστες κ.λπ. και να μην χρειαστεί να επιστρέψουν τον επόμενο μήνα για να αγοράσουν κάτι νέο για να συμβαδίσουν με τους Jones. Καθώς η Αμερική βιώνει την ανάγκη για πιο αυστηρούς προϋπολογισμούς, τα μέτρια ρούχα θα ταιριάζουν ακριβώς στην τάση ενός πιο μετριοπαθούς τρόπου ζωής.

Τέλος, θυμηθείτε ότι κατά τη διάρκεια εκείνου του εκλογικού κύκλου ο κ. Πόουπ εξεπλάγη από την αυθόρμητη απάντηση των ψηφοφόρων σχετικά με την αγορά σχολικών στολών. Αυτή η προεκλογική εκστρατεία μπορεί να μην αποδεικνύει ότι η πλειοψηφία επιθυμεί μέτρια ρούχα για τα παιδιά της, αλλά ο κ. Πόουπ απέδειξε ότι μια σημαντική μερίδα του εκλογικού σώματος ήθελε μια αλλαγή από τη θάλασσα σε μέτρια ρούχα. Η αλλαγή στην κοινωνία δεν απαιτεί πλειοψηφία, απαιτεί απλώς μια αφοσιωμένη μειοψηφία πρόθυμη να αντισταθεί στην επικρατούσα παλίρροια. Η κοινωνία είναι έτοιμη για μια θαλασσινή αλλαγή σε λιτά ρούχα!

About admin

Check Also

Τι είναι η Μονοπολιτισμική Εταιρεία;

Ζείτε σε μια μονοπολιτισμική ή πολυπολιτισμική κοινωνία;. Συχνά δυσκολευόμαστε να ορίσουμε. Τι είναι μια μονοπολιτισμική …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Recent Comments

Gösterilecek yorum yok.