Διαχείριση συσκευών iOS με την εφαρμογή Google Apps Device Policy

Μόλις ένας υπάλληλος αποχωρήσει από την εταιρεία, διαγράψτε τις πληροφορίες του οργανισμού και αφήστε ανεπηρέαστες τις ιδιωτικές φωτογραφίες, τις επαφές, τα προγράμματα και τα έγγραφα — ή ακόμα και “σκουπίστε λογαριασμούς”. Τα δύο “wipe apparatus” και “wipe accounts” βοηθούν έναν διαχειριστή του Google Apps να προστατεύει τα δεδομένα μιας εταιρείας.

Η Google ενίσχυσε τον απομακρυσμένο έλεγχο οργανωτικών προγραμμάτων και πληροφοριών σε συσκευές iOS τον Σεπτέμβριο του 2015. Η αναβάθμιση επέτρεψε στα άτομα να διαχωρίσουν οργανωτικά προγράμματα και πληροφορίες από ιδιωτικές εφαρμογές και πληροφορίες σχετικά με συσκευές iOS (η Google παρουσιάζει παρόμοια χαρακτηριστικά στο Android, ως μέρος του Android for Function) . Οι τροποποιήσεις καθιστούν τις Εφαρμογές Google πιο ευνοϊκές για χρήση σε ατμόσφαιρα BYOD.

Τώρα, μια μακρινή εντολή “wipe accounts” που αποστέλλεται σε κάποιο συνδεδεμένο iPhone ή iPad θα εξαλείψει δεδομένα και εφαρμογές που έχουν εγκατασταθεί χρησιμοποιώντας όλη την εφαρμογή Google Device Policy. Δεν πρόκειται να επηρεαστούν άλλα προγράμματα ή πληροφορίες στη συσκευή σας. Οι προσωπικές φωτογραφίες παραμένουν και οι πληροφορίες οργάνωσης εξαφανίζονται από το gadget.

Τα ολοκαίνουργια χαρακτηριστικά διαχείρισης προγραμμάτων για κινητά για iOS χρειάζονται κάποια εγκατάσταση. Θα θέλετε να κάνετε τροποποιήσεις τόσο από την κονσόλα διαχειριστή των Εφαρμογών Google όσο και σε κάθε συνδεδεμένη συσκευή iOS.

1. Συνδέστε τις Εφαρμογές Google στις ειδοποιήσεις push της Apple

Θα πρέπει πρώτα να ενώσετε τους λογαριασμούς σας στο Google Apps στο πρόγραμμα ειδοποιήσεων μονάδας δίσκου της Apple. Στη συνέχεια, η Apple δημιουργεί ένα έγγραφο πιστοποίησης push, το οποίο κατεβάζετε από την Apple και στη συνέχεια ανεβάζετε στον λογαριασμό σας στο G Apps. Αυτό συνδέει τις Εφαρμογές Google και την Apple για να επιτρέπουν τη διαχείριση συσκευών iOS.

Συνδεθείτε σε έναν λογαριασμό διαχειριστή Εφαρμογών Google και περιηγηθείτε στην κατεύθυνση Συσκευή, στη συνέχεια Κινητό (στο μενού) και, στη συνέχεια, επιλέξτε “Ρύθμιση πιστοποιητικού Apple Push”. Όταν υπάρχει ήδη ένα πιστοποιητικό, θα βρείτε “Handle Apple Push Certificate” αντί “Setup…” Η μέθοδος διαρκεί μερικά λεπτά και μπορεί να απαιτεί ενεργούς λογαριασμούς Apple ID για να συνδεθείτε στο σύστημα της Apple

2. Διαμορφώστε τις διαμορφώσεις διαχείρισης συσκευής

Στη συνέχεια, μεταβείτε στις διαμορφώσεις διαχείρισης συσκευής στο Google Apps (δηλαδή, στα παιχνίδια διαχειριστή: Κατεύθυνση συσκευής | Κινητό | Διαμορφώσεις διαχείρισης συσκευής).

Κάτω από την ενότητα Γενικές ρυθμίσεις, βεβαιωθείτε ότι οι ακόλουθες επιλογές αξιολογούνται εξίσου:

• Ενισχύστε το iOS Sync για καταναλωτές

Σας προτείνω να επιλέξετε το πλαίσιο “Ενεργοποίηση ενεργοποίησης συσκευής” και να εισαγάγετε την προσωπική σας διεύθυνση email από το πλαίσιο. Αυτό σας επιτρέπει να εξετάζετε ανεξάρτητα και να αποδέχεστε κάθε αίτημα σύνδεσης κινητής συσκευής. Κατά ειρωνικό τρόπο, αυτό μειώνει και επιλύει τη διαδικασία σύνδεσης για νέα συσκευή, αλλά η υπερβολική προσπάθεια ενισχύει την ασφάλεια της εταιρείας σας.

3. Εισαγάγετε προγράμματα iOS στη λίστα επιτρεπόμενων

Στο τέλος, ενσωματώστε οποιοδήποτε δωρεάν πρόγραμμα iOS στη λίστα “Πρόγραμμα iOS με λευκή λίστα” του δικού σας οργανισμού (στην κονσόλα διαχειριστή και, στη συνέχεια, επισκεφτείτε την Κατεύθυνση συσκευής | Κινητό | Εφαρμογές iOS με λευκή λίστα). Επιλέξτε το κουμπί καμπύλης δράσης στο κάτω δεξιό τμήμα της οθόνης, αναζητήστε τον τίτλο ενός προγράμματος iOS και, στη συνέχεια, τοποθετήστε το.

Μπορείτε να ενσωματώσετε οποιοδήποτε δωρεάν πρόγραμμα iOS στην καταχώριση. Μπορείτε να συμπεριλάβετε το πρόγραμμα περιήγησης Chrome και επίσης να προσκαλέσετε τους ανθρώπους να χρησιμοποιήσουν το Chrome στο iOS για περιήγηση και το Safari στο iOS για μεμονωμένη περιήγηση.

Να θυμάστε ότι τυχόν προγράμματα που προστίθενται σε μια συσκευή iOS στην εφαρμογή Google Device Policy είναι αυτά που θα διαγραφούν από την περίπτωση μιας μακρινής ενεργοποίησης “διαγραφής λογαριασμών”. Για παράδειγμα, εάν συμπεριλάβετε το πρόγραμμα Last Pass, μια μακρινή “διαγραφή λογαριασμών” δεν θα εξαλείφει απλώς τις πληροφορίες των Εφαρμογών Google, αλλά θα διαγράφει επίσης τα δεδομένα λογαριασμού Last Pass από τη συσκευή.

Εγκατάσταση κάθε συσκευής iOS

Κάθε άτομο που επιθυμεί να εγγραφεί με μια συσκευή iOS για τους λογαριασμούς Google Apps του οργανισμού σας θα πρέπει να ολοκληρώσει τα επόμενα βήματα.

1. Εγκατάστησε το πρόγραμμα

Θα θελήσετε να συνδεθείτε με τους λογαριασμούς σας στο Google Apps και να επιτρέψετε στο πρόγραμμα να δημιουργήσει ένα προφίλ Google Apps Device Policy στο σύστημά σας. Μπορεί επίσης να χρειαστεί να περιμένετε τον δικό σας διαχειριστή των Εφαρμογών Google για να αξιολογήσει εκ νέου την εγγραφή της συσκευής σας.

2. Εγκαταστήστε προγράμματα

Αφού γίνει αποδεκτή η συσκευή σας, ξεκινήστε την εφαρμογή Google Device Policy και επιλέξτε οποιοδήποτε από τα προγράμματα που αναφέρονται για ρύθμιση. Αυτά τα προγράμματα θα συσχετιστούν αυτόματα με τα δικά σας Λογαριασμός Εφαρμογών Google για εργασία πληροφορίες. Τα προγράμματα που εγκαθίστανται με αυτόν τον τρόπο μπορούν να βοηθήσουν στην απομόνωση και την προστασία των πληροφοριών της επιχείρησής σας από τους προσωπικούς λογαριασμούς και προγράμματα iTunes.

Μετά από κάθε ένα από τα προαναφερθέντα βήματα, εάν στείλετε ποτέ ένα απομακρυσμένο στοιχείο ελέγχου “wipe accounts” στη μονάδα, όλα τα προγράμματα που είναι εγκατεστημένα στο πρόγραμμα Device Policy –και οι σχετικές πληροφορίες τους — πιθανότατα θα διαγραφούν. Ωστόσο, όλα τα προσωπικά προγράμματα και πληροφορίες θα παραμείνουν ανενόχλητα στο gadget. Τι προγράμματα έχετε συμπεριλάβει;

About admin

Check Also

Οργανωτικές πολιτικές και διαδικασίες – Τι πρέπει να γνωρίζετε

«Περιβάλλετε τον εαυτό σας με τους καλύτερους ανθρώπους που μπορείτε να βρείτε, εκχωρήστε εξουσία και …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Recent Comments

Gösterilecek yorum yok.