Διαφορά μεταξύ προαστιακού και αγροτικού – το περιβάλλον μας

Το περιβάλλον

Ο καθένας από εμάς υπάρχει μέσα σε ένα ανθρώπινο και φυσικό περιβάλλον που μας περιβάλλει.

Το ανθρώπινο περιβάλλον περιλαμβάνει οικογένεια, συγγενείς, φίλους, γείτονες, συνεργάτες, γνωστούς και τους καθημερινούς ανθρώπους που βλέπεις στο δρόμο.

Ο καθένας από εμάς σχετίζεται και συμπεριφέρεται με βάση την αντίληψή του για το περιβάλλον του.

Ζωή στην πόλη

Η δουλειά, η εκπαίδευση και ο τρόπος ζωής είναι σημαντικοί λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι ζουν μέσα ή κοντά σε πόλεις.

Οι επιλογές του τρόπου ζωής σε μια πόλη περιλαμβάνουν πολιτιστικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες όπως γκαλερί τέχνης, μουσεία, συναυλίες, δημόσιες βιβλιοθήκες, θέατρα, φεστιβάλ, όπερες, κινηματογράφους, πολυκαταστήματα, σούπερ μάρκετ, πάρκα, αθλητικές εκδηλώσεις, εστιατόρια, καφετέριες και ούτω καθεξής.

Τα μεγάλα εκπαιδευτικά ιδρύματα όπως κολέγια και πανεπιστήμια βρίσκονται επίσης εκεί.

Οι κάτοικοι της πόλης έχουν περισσότερες ευκαιρίες εργασίας, υψηλότερους μισθούς και υψηλότερα επίπεδα εκπαίδευσης.

Αρνητικές πτυχές της ζωής στην πόλη είναι η μακροχρόνια μετακίνηση προς την εργασία, η υψηλή πυκνότητα πληθυσμού, τα ανώνυμα προάστια, τα πολυώροφα διαμερίσματα και τα σπίτια που είναι χτισμένα κοντά.

Οι άνθρωποι πρέπει να αντιμετωπίσουν την κυκλοφοριακή συμφόρηση, τα υψηλά επίπεδα θορύβου, τη ρύπανση, την ανηθικότητα, το έγκλημα, τα ναρκωτικά, τον τζόγο, την παραβατικότητα των ανηλίκων, τις αυτοκτονίες και τις ψυχικές καταστροφές.

Οι κίνδυνοι για την υγεία περιλαμβάνουν τον υπερπληθυσμό και την κακή ποιότητα του αέρα που κάνουν τους ανθρώπους πιο επιρρεπείς στη μόλυνση από ιούς, τα προάστια μπορεί να μην έχουν στενές κοινότητες και λιγότερους χώρους για να απολαύσουν τις ομορφιές της φύσης.

Οι κάτοικοι της πόλης τείνουν επίσης να τρώνε περισσότερο επεξεργασμένο και γρήγορο φαγητό που καλλιεργείται με φυτοφάρμακα και στη συνέχεια εξευγενίζεται σε βαθμό που τα περισσότερα από τα θρεπτικά συστατικά τους έχουν αφαιρεθεί, γεγονός που τους θέτει σε μεγαλύτερο κίνδυνο για αύξηση βάρους, υψηλή αρτηριακή πίεση, διαβήτη και άλλες ασθένειες.

Αγροτική ζωή

Υπάρχουν άνθρωποι που λαχταρούν τον λιγότερο αγχωτικό τρόπο ζωής στην ύπαιθρο, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει να θυσιάσουν τα πλεονεκτήματα της ζωής σε μια πόλη ή μια μεγάλη πόλη.

Η αγροτική ζωή είναι η επιτομή των παραδοσιακών αξιών και ο αυτάρκης τρόπος ζωής.

Μακριά από τον κόσμο των φώτων νέον και της κυκλοφοριακής συμφόρησης, το μη πολυσύχναστο αγροτικό τοπίο ανοίγει ένα μονοπάτι στον φυσικό κόσμο του Θεού σε όλη του την ποικιλία και τη ζωντάνια του.

Το πανοραμικό τοπίο με καταπράσινα δάση, τα απαλά ρέοντα ρυάκια, οι λόφοι και οι κοιλάδες και η υπέροχη ανατολή και δύση του ηλίου κόβουν την ανάσα σε ένα αγροτικό περιβάλλον.

Υπάρχουν τα αξιοθέατα, οι μυρωδιές και οι ήχοι των πουλιών που κελαηδούν, το μουρμουρητό των εντόμων, οι μέλισσες που βουίζουν και η γλυκιά μυρωδιά των αγριολούλουδων σε ένα φυσικό, παρθένο περιβάλλον.

Η συλλογή φρέσκων αυγών από το κοτέτσι κάθε πρωί, μέλι απευθείας από την κυψέλη και το ανακουφιστικό άρωμα του φρεσκοψημένου χωριάτικου ψωμιού είναι ένας τρόπος ζωής όπως ήταν στο παρελθόν.

Στον καθαρό, καθαρό αέρα, ο αγρότης της υπαίθρου που νοιάζεται για την ποιότητα, παράγει άφθονα φρούτα, λαχανικά και βότανα την εποχή τους ως πηγή υγιεινής τροφής όλο το χρόνο, η οποία είναι διατροφικά ανώτερη και έχει εξαιρετικό βάθος γεύσης.

Θα βρείτε μονοπάτια αγροτών που οδηγούν σε διάφορα χωράφια με σιτηρά, αμπέλια και περιβόλια και μονοπάτια βοσκών που οδηγούν σε βοσκή βοοειδών σε λιβάδια χειμώνα και καλοκαίρι.

Οι αγροτικές αξίες δημιουργούν μια αίσθηση κοινοτικού πνεύματος και του ανήκειν που παρέχει έναν πιο υγιεινό και χαλαρό τρόπο ζωής.

Με τη γεωργία να λειτουργεί ως σημαντική βιομηχανία της αγροτικής ζωής, ολόκληρο το έτος των ανθρώπων είναι συνδεδεμένο με τα μεταβαλλόμενα θαύματα κάθε εποχής.

Η άνοιξη στην εξοχή, είναι η εποχή των λουλουδιών, της γέννησης και της επιστροφής των αποδημητικών πουλιών που κελαηδούν χαρούμενα καθώς φτιάχνουν τις φωλιές τους.

Το καλοκαίρι μετατρέπει τα χωράφια σε χρυσό και τα φρούτα προσφέρουν εποχιακές γευστικές απολαύσεις.

Το φθινοπωρινό τοπίο αλλάζει τα φύλλα των δέντρων από πράσινα σε κόκκινα, πορτοκαλί, κίτρινα ή καφέ πριν πέσουν, οι μέρες είναι μικρότερες και τα πουλιά αρχίζουν να μεταναστεύουν σε θερμότερες περιοχές.

Ο χειμώνας είναι η πιο κρύα εποχή του χρόνου, παρέχοντας την ιδανική στιγμή για να στριμώξετε γύρω από το τζάκι με ένα ζεστό μπολ με σούπα σε ρουστίκ στυλ.

About admin

Check Also

Ο ρόλος και η σημασία της ΜΠΕ

Η προστασία του περιβάλλοντος και η διαχείριση των πόρων έχει παραδοσιακά δοθεί σημασία σε όλο …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Recent Comments

Gösterilecek yorum yok.