Δημιουργοί Πολιτικής Απορρήτου Ιστοσελίδας – Δημιουργήστε εύκολα μια Πολιτική Απορρήτου

Η πολιτική απορρήτου είναι ένα από τα πιο σημαντικά έγγραφα σε κάθε ιστότοπο. Η πολιτική απορρήτου είναι τεχνικά ένα νομικό έγγραφο ή ειδοποίηση που τοποθετείται σε έναν ιστότοπο που παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο ένας ιδιοκτήτης ιστότοπου χρησιμοποιεί προσωπικές πληροφορίες που συλλέγονται στον ιστότοπό του όταν κάποιος τον επισκέπτεται.

Οι πολιτικές απορρήτου συνήθως περιέχουν λεπτομέρειες σχετικά με τους τύπους προσωπικών πληροφοριών που συλλέγονται, τον τρόπο χρήσης των προσωπικών πληροφοριών, τα άτομα ή τα μέρη στα οποία ενδέχεται να αποκαλυφθούν οι πληροφορίες και τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνονται για την προστασία των προσωπικών πληροφοριών.

Γιατί είναι σημαντικό για εμένα να έχω μια πολιτική απορρήτου για τον ιστότοπό μου;

1. Μια πολιτική απορρήτου σάς δίνει τη δυνατότητα να παρέχετε πλήρη αποκάλυψη στους χρήστες που επισκέπτονται τον ιστότοπό σας σχετικά με τη συλλογή και τη χρήση των πληροφοριών τους, όπως περιγράφεται στην πολιτική απορρήτου σας.

2. Η ύπαρξη μιας σαφής και απλής πολιτικής απορρήτου μπορεί να κάνει τον ιστότοπό σας να φαίνεται πιο αξιόπιστος στους επισκέπτες σας, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε υψηλότερο ποσοστό μετατροπών και περισσότερες πωλήσεις!

3. Μια καλά σχεδιασμένη πολιτική απορρήτου πείθει τους επισκέπτες ότι τα προσωπικά τους στοιχεία είναι ασφαλή με εσάς, καθησυχάζοντάς τους ότι μπορούν να σας εμπιστευτούν.

4. Εάν χρησιμοποιείτε το Google Adwords, μια πολιτική απορρήτου μπορεί να σας βοηθήσει να βελτιώσετε τον Δείκτη Ποιότητάς σας, ειδικά εάν συλλέγετε ονόματα επισκεπτών, διευθύνσεις email και αριθμούς τηλεφώνου μέσω ενός πλαισίου συμμετοχής συνδρομητών. Και για τους εκδότες του Google AdSense, η Google απαιτεί πλέον να εμφανίζετε μια πολιτική απορρήτου σε όλους τους ιστότοπους που εμφανίζουν διαφημίσεις ή πλαίσια αναζήτησης του AdSense.

Πώς μπορώ να δημιουργήσω μια ιδιωτική πολιτική για τον ιστότοπό μου;

Ένας απλός και εύκολος τρόπος για να δημιουργήσετε γρήγορα μια πολιτική απορρήτου είναι να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή δημιουργίας πολιτικών απορρήτου στο διαδίκτυο. Ένας διαδικτυακός φορέας δημιουργίας πολιτικής απορρήτου ιστότοπου σάς κάνει ερωτήσεις σχετικά με τον ιστότοπό σας και τον τρόπο με τον οποίο συλλέγετε και χρησιμοποιείτε οποιεσδήποτε πληροφορίες μπορεί ή όχι να συλλέξετε σχετικά με τους επισκέπτες του ιστότοπού σας. Θα σας καθοδηγήσει σε όλα τα βήματα που απαιτούνται για τη δημιουργία μιας πολιτικής απορρήτου και όταν τελειώσετε, θα δημιουργήσετε ένα μορφοποιημένο, προσαρμοσμένο αρχείο HTML που περιέχει την πολιτική απορρήτου των ιστοτόπων σας. Μια δημοφιλής, χωρίς συμβολοσειρές συνδεδεμένη και δωρεάν εφαρμογή δημιουργίας πολιτικής απορρήτου διαδικτυακού ιστότοπου, μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο της DMA: http://www.dmaresponsibility.org/PPG/

Εάν χρησιμοποιείτε την πλατφόρμα ιστολογίων WordPress και αυτόνομη φιλοξενία, μπορείτε να εγκαταστήσετε μια προσθήκη πολιτικής απορρήτου από [http://www.synclastic.com/plugins/privacy-policy/] που θα δημιουργήσει αυτόματα μια πολιτική απορρήτου για τον ιστότοπό σας και θα σας παρέχει επιλογές για να τον προσαρμόσετε.

Είτε επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε ένα πρόγραμμα δημιουργίας πολιτικής απορρήτου διαδικτυακού ιστότοπου είτε να το γράψετε από την αρχή, ακολουθήστε τα 7 βήματα που αναφέρονται παρακάτω ως κατευθυντήρια γραμμή για να δημιουργήσετε τη δική σας πολιτική απορρήτου:

1. Χρησιμοποιήστε απλή γλώσσα, ώστε η πολιτική απορρήτου να είναι εύκολα κατανοητή, ευανάγνωστη και εύκολη στην εύρεση στον ιστότοπό σας. Να δημιουργείτε πάντα έναν σύνδεσμο προς τη σελίδα πολιτικής απορρήτου στον ιστότοπό σας.

2. Επανεξετάζετε και ενημερώνετε την πολιτική απορρήτου σας από καιρό σε καιρό για να συμβαδίζετε με τους μεταβαλλόμενους κανόνες, κανονισμούς και πρότυπα ασφαλείας.

3. Δώστε μια σύντομη περιγραφή για την εταιρεία σας και τυχόν ειδικές πληροφορίες που έχει ο ιστότοπός σας. Εάν ο ιστότοπός σας έχει όντως ειδικούς όρους για τη συλλογή πληροφοριών από ορισμένους τύπους επισκεπτών, θα πρέπει να τους δηλώσετε ξεκάθαρα στην πολιτική απορρήτου σας.

4. Δώστε λεπτομέρειες σχετικά με τις πληροφορίες που συλλέγονται από χρήστες που επισκέπτονται τον ιστότοπό σας. Οι επισκέπτες έχουν δικαίωμα να γνωρίζουν ποιες πληροφορίες συλλέγετε. Για παράδειγμα, συλλέγετε προσωπικά στοιχεία ζητώντας τους να συμπληρώσουν μια φόρμα αιτήματος πληροφοριών ή μια αίτηση υπηρεσίας; Θα πρέπει επίσης να αποκαλύψετε εάν οι διακομιστές σας καταγράφουν πληροφορίες επισκεπτών, όπως ονόματα κεντρικών υπολογιστών και διευθύνσεις IP.

5. Παρουσιάστε τις μεθόδους που χρησιμοποιείτε για τη συλλογή πληροφοριών και εάν οι πληροφορίες που συλλέγετε είναι αυτοματοποιημένες. Αυτό το είδος πληροφοριών θα παρέχει στους επισκέπτες σας μια πιο ολοκληρωμένη ιδέα για το πώς συλλέγετε πληροφορίες.

6. Είναι σημαντικό για τους επισκέπτες σας να κατανοήσουν πώς αποθηκεύονται οι πληροφορίες τους από την εταιρεία σας. Πρέπει να γνωρίζουν πού πηγαίνουν οι πληροφορίες τους μετά τη συλλογή τους και να λάβουν διαβεβαίωση ότι τα προσωπικά τους στοιχεία θα υποβληθούν σε επεξεργασία σε ένα ασφαλές και ασφαλές περιβάλλον.

7. Εάν η εταιρεία σας κάνει χρήση cookies ή άλλων συστημάτων παρακολούθησης, οι επισκέπτες σας πρέπει να έχουν πλήρη εξήγηση για τα συστήματα παρακολούθησης που χρησιμοποιούνται και τον σκοπό αυτών των συστημάτων.

Η διαδικτυακή σας πολιτική απορρήτου θα πρέπει να παρέχει απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις που σχετίζονται με πληροφορίες που συλλέγετε από τους επισκέπτες του ιστότοπού σας. Θα πρέπει να είναι βέβαιοι ότι εφαρμόζονται κατάλληλες φυσικές, ηλεκτρονικές και διαχειριστικές διαδικασίες για την προστασία και την αποτροπή μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης, τη διατήρηση της ασφάλειας των δεδομένων και τη σωστή χρήση των πληροφοριών που συλλέγετε στο διαδίκτυο.

Η ύπαρξη μιας σαφώς διατυπωμένης και εμπεριστατωμένης πολιτικής απορρήτου θα συμβάλει στη βελτίωση της εικόνας της εταιρείας σας και θα κάνει τον ιστότοπό σας να φαίνεται πιο αξιόπιστος στους επισκέπτες σας, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερες κατατάξεις στις μηχανές αναζήτησης και σε αυξημένες πωλήσεις.

About admin

Check Also

Οργανωτικές πολιτικές και διαδικασίες – Τι πρέπει να γνωρίζετε

«Περιβάλλετε τον εαυτό σας με τους καλύτερους ανθρώπους που μπορείτε να βρείτε, εκχωρήστε εξουσία και …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Recent Comments

Gösterilecek yorum yok.