Γιατί οι εταιρικοί αγοραστές δεν ενδιαφέρονται για το περιβάλλον

Οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις μπορούν να αποκτήσουν σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα αλλάζοντας τις αγοραστικές τους πολιτικές για να ευνοήσουν τη μεσοπρόθεσμη αποταμίευση έναντι της βραχυπρόθεσμης οικονομικής προσιτότητας.

Αγοράζω πάντα εργαλεία υψηλής ποιότητας για να κάνω τα έργα μου στο σπίτι γιατί θα μου κρατήσουν δεκαετίες και θα λειτουργούν πάντα όταν τα χρειάζομαι. Σε αντίθεση με τα φθηνότερα εργαλεία που πάντα σπάνε όταν τα χρειάζεστε με τον επιπλέον χρόνο που χάνεται για να αγοράσετε τώρα ένα άλλο φτηνό εργαλείο για να το σπάσει όταν θέλετε να το χρησιμοποιήσετε ξανά αργότερα.

Στην επιχείρηση αυτό είναι ακόμα πιο σημαντικό, αν έχω μακροχρόνια μίσθωση ή κατέχω το ακίνητό μου, θέλω το κόστος συντήρησης της υποδομής να είναι όσο το δυνατόν πιο προβλέψιμο και χαμηλό.

Οι μεγάλες εταιρείες έχουν τριμηνιαίο, εξαμηνιαίο ή ετήσιο προϋπολογισμό, το κόστος μακροχρόνιας συντήρησης δεν συνδέεται με αυτόν τον προϋπολογισμό αλλά με διαφορετικό θέρετρο. Επομένως, οι εταιρικοί αγοραστές ενδιαφέρονται μόνο για το αρχικό κόστος και όχι για το τρέχον κόστος, την ποιότητα ή την ασφάλεια. Ως εκ τούτου, μια μεγάλη εταιρεία έχει σημαντικά υψηλότερο κόστος συντήρησης, ποιότητας και ασφάλειας ανά κατασκευασμένο προϊόν από ό,τι μπορεί να έχει μια μικρή ή μεσαία επιχείρηση.

Οι έξυπνες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις μπορούν να εκτελέσουν μακροπρόθεσμες στρατηγικές που είναι πιο αποτελεσματικές από τη βραχυπρόθεσμη στρατηγική μιας μεγάλης εταιρείας. Εφαρμόστε μια πολιτική αγοράς προϊόντων που κοστίζουν λίγο περισσότερο στην αρχή, αλλά εξοικονομούν πολλά όταν πρόκειται να διατηρήσετε την υποδομή σε λειτουργία.

Οι μεγάλες εταιρείες ξοδεύουν σημαντικό μέρος των μικτών κερδών τους αντικαθιστώντας κακές αλλά φθηνές υποδομές, αυξάνοντας το κόστος τους και αυτό δεν είναι πιθανό να αλλάξει σύντομα, αφήνοντας την ευκαιρία στις μικρότερες εταιρείες να προχωρήσουν σε μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες στρατηγικές.

Γιατί λοιπόν να αγοράζετε ένα φωτιστικό 200$ όταν μπορείτε να αγοράσετε ένα φωτιστικό 20$ από την Κίνα; Λοιπόν, το να αφαιρέσετε ένα αποτυχημένο εξάρτημα, να διαφωνήσετε με τον προμηθευτή για την αντικατάσταση του ελαττωματικού προϊόντος ή να μην ασχοληθείτε και απλώς να αγοράσετε ένα άλλο εξάρτημα 20 δολαρίων εξακολουθεί να κοστίζει ~ 180 δολάρια σε χρόνο και προσπάθεια, χωρίς να υπολογίζεται η απώλεια παραγωγής, ποιότητας ή ασφάλειας.

Κατά μέσο όρο, τα φθηνά φωτιστικά έχουν ποσοστό αστοχίας 15% και προσδόκιμο ζωής 2,.3 χρόνια όταν είναι σε μόνιμη χρήση, επίσης, το πρόγραμμα οδήγησης ή τα τροφοδοτικά τους συχνά διαρκούν μόνο ένα χρόνο και έχουν κακή απόδοση σε πολύ κρύα ή ζεστά περιβάλλοντα.

Ένα καλής ποιότητας 10 φορές πιο ακριβό εξάρτημα έχει προσδόκιμο ζωής 10..15 χρόνια και ποσοστό αστοχίας ~1%. Αυτό δείχνει ότι ακόμη και μετά από 5 χρόνια το πιο ακριβό εξάρτημα θα εξοικονομήσει χρήματα και θα βελτιώσει τη διαθεσιμότητα της υποδομής σας.

Άλλα πρόσθετα οφέλη από την αγορά προϊόντων υψηλότερης ποιότητας είναι ότι οι μεγάλες εταιρείες δραστηριοποιούνται σχεδόν σε κάθε επιχείρηση που μπορεί να αποφέρει κέρδη, συμπεριλαμβανομένου του κέρδους των μικρότερων και μεσαίων επιχειρήσεων. Το επιχειρηματικό τους μοντέλο είναι να παρέχουν προϊόντα που έχουν μικρό χρόνο ζωής γνωστό και ως προγραμματισμένη απαξίωση. Έτσι, το επιχειρηματικό τους μοντέλο απαιτεί από αυτούς να κάνουν κακό προϊόν για να εκπληρώσουν τους βραχυπρόθεσμους στόχους των μετόχων τους.

Με το να μην αγοράζετε άλλο κακό προϊόν μεγάλων εταιρειών, ορισμένες από τις αγορές στις οποίες βρίσκονταν θα γίνουν λιγότερο κερδοφόρες και αυτές οι αγορές θα γίνουν διαθέσιμες σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

About admin

Check Also

Οι τουαλέτες κομποστοποίησης είναι φιλικές για το περιβάλλον

Οι τουαλέτες κομποστοποίησης γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς τα τελευταία χρόνια, καθώς πολλοί άνθρωποι αναζητούν …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Recent Comments

Gösterilecek yorum yok.