Γιατί είναι πιο εύκολο να χάσετε βάρος σε ζεστές καιρικές συνθήκες

Υπάρχουν χώρες που αντιμετωπίζουν θερμές και ξηρές καιρικές συνθήκες σχεδόν όλο το χρόνο. Οι περισσότερες από αυτές τις χώρες βρίσκονται στην Ασία και στην Καραϊβική. Σε τέτοια μέρη, θα νιώσετε ότι είναι καλοκαίρι ακόμα και τους μήνες που υποτίθεται ότι έχει βροχή ή χειμώνα. Μπορείτε να απολαύσετε μερικές ήπιες και κρύες μέρες σε τέτοιες περιοχές, αλλά συνήθως δεν θα διαρκέσουν πολύ και πριν το καταλάβετε, έχετε επιστρέψει στο να αισθάνεστε ξανά ζεστό και ιδρωμένο.

Αν και το να ζεις σε τέτοιες χώρες μπορεί να είναι άβολο, καθώς είσαι πάντα φουσκωμένος και ιδρωμένος, υπάρχει ένα αξιοσημείωτο πλεονέκτημα που συνεπάγεται – μπορείς να χάσεις βάρος ευκολότερα σε τέτοια μέρη.

Υπάρχουν διάφορες μελέτες που έχουν αποδείξει ότι οι άνθρωποι τείνουν να χάνουν βάρος ευκολότερα στις ζεστές χώρες. Εάν ζείτε σε μια χώρα που είναι σχεδόν καλοκαίρι όλο το χρόνο, παρακάτω είναι οι λόγοι για τους οποίους θα χάσετε βάρος ευκολότερα σε μια τέτοια περιοχή:

Τείνεις να δείχνεις περισσότερο δέρμα σε ένα μέρος που απολαμβάνει ζεστό καιρό.

Οι γυναίκες και οι άνδρες θα είναι πιο άνετοι και πιο δροσεροί όταν βγαίνουν έξω φορώντας κάτι που αναδεικνύει περισσότερο δέρμα. Φυσικά, αν πρέπει να πάνε στην παραλία ή στην πισίνα, πρέπει να φορέσουν μαγιό.

Εάν φοράτε μαγιό ή ένα ρούχο που αναδεικνύει περισσότερο δέρμα, φυσικά, θέλετε να είστε στην καλύτερη φόρμα ενώ τα φοράτε. Το να γλιστρήσετε σε μαγιό ή οποιοδήποτε τσιμπημένο ντύσιμο μπορεί να σας παρακινήσει σοβαρά χάνω βάρος και να τονωθείς. Ως εκ τούτου, θα οδηγηθείτε περισσότερο στο να τρώτε σωστά και να γυμνάζεστε τακτικά για να αποκτήσετε ένα πιο fit και αδύνατο σώμα.

Ένας ηλιόλουστος και καλός καιρός μπορεί να σας κάνει να είστε πιο δραστήριοι. Όταν ο καιρός είναι ζεστός, έχετε την τάση να ασκείστε πιο συχνά. Μια έρευνα έδειξε ότι η άσκηση τείνει να είναι εποχιακή – γενικά, οι άνθρωποι είναι πιο δραστήριοι την άνοιξη και το καλοκαίρι και τείνουν να χαλαρώνουν το φθινόπωρο και το χειμώνα. Εάν ζείτε σε μια ζεστή ή ζεστή χώρα, αυτό δεν θα ήταν μεγάλο πρόβλημα για εσάς. Επειδή ο ήλιος είναι πάντα έξω ή ο καιρός είναι υπέροχος ακόμα και το βράδυ, μπορείτε να ασκηθείτε όποτε θέλετε.

Τέλος, ο ζεστός καιρός μπορεί να σας βοηθήσει να κόψετε την όρεξή σας. Όλοι θέλουν να τρώνε παγωτό, ένα από τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες, όποτε είναι ζεστό. Αλλά εκτός από αυτό, μπορεί να διαπιστώσετε ότι η καυτή κατάσταση μπορεί απλώς να συμπιέσει την όρεξή σας. Μια μελέτη του 2013 έδειξε ότι οι άνθρωποι που ασκούνταν σε ζεστό περιβάλλον έτρωγαν λιγότερο μετά από εκείνους που ασκούνταν σε πιο δροσερό περιβάλλον. Ως εκ τούτου, οι υψηλές θερμοκρασίες μπορεί να μειώσουν την επιθυμία σας να φάτε ακόμα και μετά από μια πραγματικά σκληρή προπόνηση.

About admin

Check Also

Οι επιρροές της ιταλικής μαγειρικής

Όταν οι άνθρωποι σκέφτονται την ιταλική μαγειρική, οι περισσότεροι σκέφτονται τα ζυμαρικά και τις πίτες …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Recent Comments

Gösterilecek yorum yok.