Γεγονότα που πρέπει να γνωρίζετε πριν αποκτήσετε δουλειά δικηγόρου περιβάλλοντος

Τα περιβαλλοντικά δικηγορικά γραφεία χειρίζονται διάφορες υποθέσεις που αφορούν περιβαλλοντικά ζητήματα και είναι ένα από τα καλύτερα μέρη για να βρείτε μια δουλειά περιβαλλοντικού δικηγόρου. Είναι σημαντικό πριν από την αναζήτηση εργασίας ως περιβαλλοντικός δικηγόρος να κάνετε κάποια έρευνα. Θέλετε να είστε σίγουροι ότι καταλαβαίνετε τι συνεπάγεται η δουλειά, την εκπαίδευση που χρειάζεστε και τι να περιμένετε κατά τη διάρκεια του κυνηγιού εργασίας σας και μόλις βρείτε δουλειά.

Εργασία στο Περιβαλλοντικό Δίκαιο:

Μια δουλειά δικηγόρου περιβάλλοντος θα περιλαμβάνει την προετοιμασία υποθέσεων, τη συνεργασία με πελάτες και τη δίκη. Το περιβαλλοντικό δίκαιο επικεντρώνεται σε υποθέσεις που αφορούν άτομα ή εταιρείες που έχουν παραβιάσει τους περιβαλλοντικούς νόμους ή έχουν απειλήσει με άλλο τρόπο την ευημερία του περιβάλλοντος. Μεγάλη έμφαση δίνεται σε επιχειρήσεις που βλάπτουν το περιβάλλον και δεν ακολουθούν τους νόμους που σχετίζονται με την περιβαλλοντική ασφάλεια.

Εκπαίδευση:

Για να αποκτήσετε δουλειά δικηγόρου περιβάλλοντος, είναι απαραίτητο να πάτε σε κολέγιο και νομική σχολή, καθώς και να περάσετε τις εξετάσεις δικηγόρων στην πολιτεία ή στις πολιτείες στις οποίες θα ασκηθείτε. Για να σπουδάσετε ως περιβαλλοντικός δικηγόρος απαιτείται η παρακολούθηση μαθημάτων σε διάφορους τομείς του δικαίου, συμπεριλαμβανομένης της διοικητικής και εναλλακτικής επίλυσης διαφορών. Θα πρέπει επίσης να παρακολουθήσετε μαθήματα ειδικά για το περιβαλλοντικό δίκαιο, όπως η ατμοσφαιρική ρύπανση, η διατήρηση, η οικολογία και ο ομοσπονδιακός νόμος για τους φυσικούς πόρους.

Προοπτικές εργασίας και μισθός:

Μια καριέρα στο περιβαλλοντικό δίκαιο έχει μια μέση εκτίμηση ανάπτυξης όπως προβλέπεται από κυβερνητικούς οικονομολόγους. Καθώς τα περιβαλλοντικά ζητήματα συνεχίζουν να κυριαρχούν στην κυβέρνηση και στο μυαλό του κοινού, είναι πιθανό η ανάπτυξη να είναι ελαφρώς μεγαλύτερη από την προβλεπόμενη. Η ανάπτυξη εξαρτάται επίσης από τους σημερινούς περιβαλλοντικούς νομικούς. Εάν υπάρξει αύξηση της συνταξιοδότησης, τότε οι θέσεις εργασίας θα μπορούσαν να είναι περισσότερες από τις αναμενόμενες.

Ο μισθός του περιβαλλοντικού νόμου, όπως αναφέρθηκε από το Γραφείο Στατιστικών Εργασίας των ΗΠΑ το 2004, ήταν περίπου 73.000 $ για δικηγόρους που εργάζονται εντός της κυβέρνησης. Ο μισθός μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το πού εργάζεστε. Οι θέσεις εργασίας είναι διαθέσιμες από μια ποικιλία διαφορετικών εργοδοτών. Σε αυτά περιλαμβάνονται ιδιωτικές εταιρείες, διάφορες κρατικές υπηρεσίες σε διαφορετικά επίπεδα διακυβέρνησης και επιχειρήσεις διαφόρων μεγεθών. Υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις εργασίας για τη δίωξη των περιβαλλοντικών παραβατών και την υπεράσπιση τους. Ο μισθός μπορεί επίσης να ποικίλλει ανάλογα με την πλευρά της υπόθεσης που εργάζεστε.

Η απόκτηση εργασίας ως περιβαλλοντικός δικηγόρος απαιτεί κάποια σοβαρή δέσμευση. Πολλοί δικηγόροι που εμπλέκονται σε αυτόν τον τομέα δικαίου έχουν κάποιο προσωπικό ενδιαφέρον για το περιβάλλον και είναι παθιασμένοι με την προστασία του ή νιώθουν την ανάγκη να προστατεύσουν όσους διώκονται για παραβίαση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας.

Ως δικηγόρος οποιουδήποτε είδους, είναι πολύ σημαντικό να είστε πρόθυμοι να εργαστείτε σκληρά και να ανεβείτε στην καριέρα σας. Πολλοί δικηγόροι ξεκινούν από το κάτω μέρος όπου χειρίζονταν κυρίως διοικητικά καθήκοντα. Χρειάζεται χρόνος για να αποδείξετε τον εαυτό σας ως δικηγόρος και να εργαστείτε μέχρι το επίπεδο που πραγματικά μπορείτε να πάτε σε δίκη και να εκπροσωπήσετε πελάτες ενώπιον δικαστή ή ενόρκων. Για όσους έχουν δεσμευτεί να γίνουν περιβαλλοντικοί δικηγόροι, αξίζει τα χρόνια εκπαίδευσης και τη σκληρή δουλειά που χρειάζεται για να γίνει ένας σεβαστός περιβαλλοντικός δικηγόρος.

About admin

Check Also

Ο ρόλος και η σημασία της ΜΠΕ

Η προστασία του περιβάλλοντος και η διαχείριση των πόρων έχει παραδοσιακά δοθεί σημασία σε όλο …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Recent Comments

Gösterilecek yorum yok.