Βγες από πίσω από την κουρτίνα

Όταν ο Ιησούς πέθανε στο σταυρό, η κουρτίνα του ναού σκίστηκε από πάνω προς τα κάτω. Το μήνυμα η μετάφραση το λέει πολύ καλά: 19-21 Λοιπόν, φίλοι, μπορούμε τώρα -χωρίς δισταγμό- να περπατήσουμε μέχρι τον Θεό, στον «Άγιο Τόπο». Ο Ιησούς άνοιξε το δρόμο με το αίμα της θυσίας του, ενεργώντας ως ιερέας μας ενώπιον του Θεού. Το «παραπέτασμα» στην παρουσία του Θεού είναι το σώμα του.

Απλά σκεφτείτε πόσο έκπληκτοι πρέπει να έμειναν οι εκκλησιαστικοί όταν είδαν τι συμβαίνει πίσω από την κουρτίνα για πρώτη φορά. Μάλλον δεν πίστευαν στα μάτια τους. Πρέπει να έχουν περάσει προσεκτικά πάνω από το σωρό του υλικού για να μπουν στον χώρο που ο αρχιερέας μπορούσε να μπει μόνο μια φορά το χρόνο. Και τώρα μπορούσαν να το κάνουν κι αυτοί. Τώρα μπορούσαν να συναντήσουν και τον Θεό. Το σκίσιμο των κουρτινών τους άνοιξε έναν εντελώς νέο δρόμο!

Είναι δύσκολο για εμάς σήμερα να φανταστούμε τι πρέπει να έχουν σκεφτεί για όλα αυτά. Αλλά αυτό το γεγονός ήταν σαν ένας τυφλός που έβλεπε και ένας κωφός άκουγε ξαφνικά. Για πρώτη φορά εκείνος ο μακρινός Θεός ήταν κοντά. Τα θεμέλια της εκκλησίας ταράχτηκαν μια για πάντα. Δεν θα ήταν ποτέ ξανά το ίδιο.

Από εκείνη την ημέρα και μετά οι άνθρωποι περπάτησαν έναν νέο δρόμο. Ο δρόμος άνοιξε με τον θάνατο του Ιησού. Όπως το σώμα Του σκίστηκε και έσπασε, έτσι και η κουρτίνα που έκρυβε τους ανθρώπους σκίστηκε από τον Θεό.

Οι άνθρωποι δεν χρειάστηκε ποτέ ξανά να θυσιάσουν ζώα για την αμαρτία τους. Ποτέ ξανά ο επικεφαλής της εκκλησίας δεν χρειάστηκε να πάει πίσω από την κουρτίνα για να μιλήσει στον Θεό. Απλοί άνθρωποι σαν εσάς και εγώ μπορούσαμε να μιλήσουμε στον Θεό.

Όλα αυτά έγιναν δυνατά με τον θάνατο του Ιησού στο σταυρό.

Αλλά το ερώτημα είναι αν η ζωή μου ακολουθεί αυτόν τον νέο δρόμο που άνοιξε ο θάνατος του Ιησού; Ζω μια ζωή πίσω από την κουρτίνα που στην πραγματικότητα κρύβω από τους ανθρώπους ή ζω μια ζωή απαλλαγμένη από το βάρος της αμαρτίας, όπου δεν φοβάμαι να δείξω τα αληθινά μου χρώματα στον κόσμο εκεί έξω;

Η Lea λέει πώς το αφεντικό της έσπασε την κουρτίνα:

Μετά από δύο χρόνια άρχισα να προσεύχομαι για αυτόν, γιατί φοβόμουν πολύ ακόμη και να του δώσω τα μηνύματά του. Πήρε λίγο χρόνο, αλλά τελικά άλλαξε. Από έναν βροντερό που έβριζε και έβρισκε λάθη σε όλους όλη την ώρα, άρχισε να αλλάζει και να μου μιλάει για τα βαθύτερα πράγματα στη ζωή. Και μου επέτρεψε να επισημάνω πού φερόταν άσχημα. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια άρχισε να πηγαίνει και στην εκκλησία…

Όταν συναντάς τον Ιησού, βγαίνεις πίσω από την κουρτίνα. Τότε ζεις διαφορετικά. Τότε οι άλλοι παρατηρούν ότι είσαι διαφορετικός.

Και εσύ? Ζεις διαφορετικά επειδή βγήκες πίσω από την κουρτίνα;

Γραφή

Εβραίους 10:19-25

Αντανάκλαση

Που μένεις?

Στέκεσαι μπροστά ή πίσω από την κουρτίνα;

Πώς μπορεί το γκρέμισμα της κουρτίνας από τον Ιησού να σας κάνει να πάτε σε μια νέα κατεύθυνση;

Προσευχή

Ιησού, σε ευχαριστώ που σκίσατε την κουρτίνα για να πάμε κατευθείαν στον Θεό. Σας ευχαριστώ που δεν χρειάζεται πια να στέκομαι πίσω από την κουρτίνα. Παρακαλώ βοηθήστε με να πάω σε μια νέα κατεύθυνση, ώστε να μπορώ να ζήσω το Όνομά Σου όπου κι αν πάω. Αμήν.

About admin

Check Also

Τι είναι η Μονοπολιτισμική Εταιρεία;

Ζείτε σε μια μονοπολιτισμική ή πολυπολιτισμική κοινωνία;. Συχνά δυσκολευόμαστε να ορίσουμε. Τι είναι μια μονοπολιτισμική …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Recent Comments

Gösterilecek yorum yok.