Βαρομετρική πίεση και πώς επηρεάζει τα ζώα

Η βαρομετρική πίεση έχει άμεση επίδραση στη ζωή γύρω μας. Η ποσότητα της ατμοσφαιρικής πίεσης αλλάζει συνεχώς και οι ξαφνικές αλλαγές μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα υγείας, όπως ημικρανίες σε ανθρώπους, μέχρι να επηρεάσουν τη συμπεριφορά των ζώων. Η βαρομετρική πίεση είναι ένα κριτήριο υψηλής αναζήτησης που φτάνει περίπου 201.000 φορές το μήνα κατά μέσο όρο στις Ηνωμένες Πολιτείες και επιτυγχάνει περισσότερες από 300.000 αναζητήσεις με την ορθογραφία της βαρομετρικής πίεσης.

Η βαρομετρική πίεση μετρά την ποσότητα της δύναμης προς τα κάτω που ασκεί η ατμόσφαιρα μέσα σε μια συγκεκριμένη στήλη αέρα. Η βαρομετρική πίεση ταξιδεύει ως προς τις κορυφές, τα επίπεδα και τις κοιλάδες και θα αυξάνεται και θα πέφτει ανάλογα. Η ατμοσφαιρική πίεση είναι ένα βασικό μέσο για την πρόβλεψη του καιρού 12 έως 24 ώρες νωρίτερα και έχει ποσοστό ακρίβειας 70%. Οι αισθητήρες πίεσης θα ανιχνεύσουν πτώση της ατμοσφαιρικής πίεσης καθώς πλησιάζει ο κακός καιρός. Συνήθως, η πίεση πέφτει μπροστά από ένα μετεωρολογικό σύστημα και στη συνέχεια αυξάνεται καθώς τα καιρικά συστήματα απομακρύνονται από την περιοχή. Η υψηλή πίεση συνήθως συνεπάγεται φωτεινές, μπλε, καθαρές μέρες ή νύχτες, ενώ οι κανονικές περίοδοι πίεσης έχουν ως αποτέλεσμα διάσπαρτα σύννεφα. Καθώς το μανόμετρο της ατμοσφαιρικής πίεσης πέφτει, να περιμένετε αυξανόμενα σύννεφα και πιθανώς καταιγίδες καθώς η ατμοσφαιρική πίεση συνεχίζει να πέφτει.

Καθώς οι άνθρωποι μπορεί να αισθάνονται τις επιπτώσεις των αλλαγών της βαρομετρικής πίεσης όσον αφορά τον πόνο στο αυτί, τη ζάλη ή τους πονοκεφάλους, τα ζώα επηρεάζονται επίσης από τις αλλαγές πίεσης. Πολλά ζώα βασίζονται στο άρωμα και το άρωμα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ατμοσφαιρική πίεση. Όταν υπάρχει χαμηλή πίεση στην περιοχή, το άρωμα θα ταξιδεύει όλο και πιο ψηλά στην ατμόσφαιρα, αλλά καθώς τα millibar συνεχίζουν να πέφτουν με αποτέλεσμα βροχή, ομίχλη ή χιόνι, το άρωμα θα αγκαλιάζει το έδαφος και θα διαρκέσει περισσότερο. Τις ημέρες με υψηλή πίεση, το άρωμα θα εξαφανιστεί γρήγορα.

Η συνολική σχέση μεταξύ της βαρομετρικής πίεσης και των μεταβαλλόμενων καιρικών συνθηκών οδηγεί σε αλλαγές στη συμπεριφορά των ζώων. Οι κυνηγοί και οι ψαράδες παρακολουθούν τις ξαφνικές πτώσεις στα millibar για να προβλέψουν μια αύξηση στην κίνηση των ζώων. Αυτή η αύξηση της κίνησης μπορεί να αποδοθεί στα ζώα ή τα ψάρια που περιμένουν κακές καιρικές συνθήκες και ένστικτα επιβίωσης να τραφούν και να εφοδιαστούν με ενέργεια για να επιβιώσουν σε μια περίοδο δυσφορίας που σχετίζεται με μακροχρόνιες καταιγίδες.

Οι κυνηγοί, οι ψαράδες και όσοι είναι ευαίσθητοι στις αλλαγές της βαρομετρικής πίεσης μπορούν να επωφεληθούν από την παρακολούθηση και την παρακολούθηση των μετρήσεων της βαρομετρικής πίεσης από μετρητές και μετεωρολογικούς σταθμούς στο σπίτι. Υπάρχουν διάφοροι τύποι αισθητήρων πίεσης και οθονών που διατίθενται στην αγορά. Οι τιμές κυμαίνονται στο eBay από μερικά δολάρια έως εκατοντάδες δολάρια για μετεωρολογικούς σταθμούς υψηλής ποιότητας στο σπίτι που διαθέτουν μια ποικιλία εξωτερικών αισθητήρων για τη μέτρηση της κατεύθυνσης του ανέμου, της βαρομετρικής πίεσης, της θερμοκρασίας και της υγρασίας. Ο αισθητήρας βαρομετρικής πίεσης σε πολλά μοντέλα παρακολουθεί τις μετρήσεις πίεσης των τελευταίων 24 ωρών που επιτρέπουν στον χρήστη να προσδιορίσει εάν η πίεση είναι σταθερή, αυξάνεται ή πέφτει ανά πάσα στιγμή. Οι ακόλουθες συσκευές είναι δημοφιλείς για τους λάτρεις της παρακολούθησης του κλίματος:

Ο Honeywell TE923 είναι ένας πολυτελής μετεωρολογικός σταθμός που κοστίζει από $200 έως $300 από το Amazon.com και χρησιμοποιεί εξωτερικούς αισθητήρες όπως αισθητήρες βαρομετρικής πίεσης, αισθητήρες θερμοκρασίας και υγρασίας, αισθητήρα UV για τη μέτρηση επιβλαβών επιπέδων UV και αισθητήρες ανέμου και βροχής.

Ο Ασύρματος Ατομικός Μετεωρολογικός Σταθμός MFJ 196RC Deluxe προσφέρεται στο eBay για λίγο κάτω από $200 και χρησιμοποιεί επίσης εξωτερικούς αισθητήρες κλίματος για τη μέτρηση και την εμφάνιση των αλλαγών της βαρομετρικής πίεσης, της κατεύθυνσης του ανέμου, της θερμοκρασίας και της υγρασίας.

Ένα από τα μειονεκτήματα αυτών των τύπων μετεωρολογικών σταθμών στο σπίτι είναι η δυσκολία αποθήκευσης αυτών των μετρήσεων. Όλες οι οθόνες που έχω δει σε eBay και amazon εμφανίζουν περίπου τις ίδιες πληροφορίες με τα ίδια γραφικά. Ενώ ο μετεωρολογικός σταθμός Honeywell αποθηκεύει μετρήσεις ατμοσφαιρικής πίεσης για 24 ώρες, ο μετεωρολογικός σταθμός MFJ αποθηκεύει 12 έως 20 ώρες μετρήσεων. Από ό,τι μπορώ να πω, αυτά τα δημοφιλή μοντέλα δεν γράφουν κάθε σημείο δεδομένων σε ένα εξωτερικό σύστημα ή στη μνήμη του για μακροπρόθεσμη ανάλυση. Μην αφήσετε αυτό να σας εμποδίσει να εξερευνήσετε ή να αγοράσετε έναν από αυτούς τους μετεωρολογικούς σταθμούς, καθώς η NOAA συλλέγει τέτοιου είδους δεδομένα από όλη τη χώρα. Πιστεύω ότι μπορείτε να εγγραφείτε στη ροή τους και να φέρετε ιστορικά και τρέχοντα δεδομένα για μια συγκεκριμένη περιοχή.

Η δαπάνη χρόνου και χρημάτων για την παρακολούθηση και την παρακολούθηση των αλλαγών της βαρομετρικής πίεσης μπορεί να βοηθήσει στον προσδιορισμό του τύπου συμπεριφοράς που θα παρουσιάσουν τα ζώα. Κατανοώντας πώς οι αυξήσεις και οι πτώσεις των μετρήσεων της βαρομετρικής πίεσης θα επηρεάσουν τη συμπεριφορά των ζώων, ένας κυνηγός ή ψαράς θα είναι σε θέση να προετοιμάσει πιο αποτελεσματικά τη στρατηγική του για το πώς να κυνηγήσει ή να ψαρέψει.

About admin

Check Also

Οι επιρροές της ιταλικής μαγειρικής

Όταν οι άνθρωποι σκέφτονται την ιταλική μαγειρική, οι περισσότεροι σκέφτονται τα ζυμαρικά και τις πίτες …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Recent Comments

Gösterilecek yorum yok.