Ασφαλιστήρια, Παράπονα και Μαρτυρίες

Έχω διαβάσει κριτικές και μαρτυρίες από ανθρώπους που έχουν διάφορα ασφαλιστικά προγράμματα. Άλλα είναι τραγωδίες ενώ άλλα θριάμβοι. Άλλα είναι παράλογα και άλλα είναι διαυγή. Κάποιοι ρίχνουν το φταίξιμο, ενώ άλλοι κάνουν ενθουσιασμένες ζητωκραυγές. Το κλειδί για όλα αυτά είναι ότι δεν υπάρχει μέση λύση. Οι κριτικές ή οι μαρτυρίες δείχνουν είτε απόλυτη περιφρόνηση για την ασφαλιστική εταιρεία είτε είναι πανευτυχείς με την ασφαλιστική τους εταιρεία. Γιατί είναι αυτό?

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί λόγοι που μπορούμε να εξερευνήσουμε:

Πρώτον, το άτομο δεν διάβασε ή δεν κατάλαβε την πολιτική.

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα είναι ότι οι άνθρωποι δεν διαβάζουν προσεκτικά την πολιτική τους. Κάνουν υποθέσεις, αποφασίζουν ότι θα το διαβάσουν αργότερα, αλλά ποτέ δεν το κάνουν. Όταν πιστεύουν ότι έχουν αξίωση, αποτυγχάνουν να διαβάσουν την πολιτική τους για να επιβεβαιώσουν τον ισχυρισμό τους. Επίσης, αποτυγχάνουν να καλέσουν την ασφαλιστική εταιρεία για να διαπιστώσουν εάν καλύπτονται. Ένα άλλο πρόβλημα είναι ότι το άτομο διαβάζει το συμβόλαιο, αλλά δεν το καταλαβαίνει και στη συνέχεια αποτυγχάνει να ζητήσει διευκρινίσεις από τον αντιπρόσωπό του ή το τηλεφωνικό κέντρο ή τον ιστότοπο της ασφαλιστικής εταιρείας. Η αποτυχία των ασφαλισμένων να διαβάσουν και να κατανοήσουν το συμβόλαιό τους και να κάνουν υποθέσεις χωρίς να ζητήσουν διευκρινίσεις είναι ο μεγαλύτερος λόγος για παράπονα.

Δεύτερον, είχαν έναν άπειρο ή ανενημέρωτο ασφαλιστικό πράκτορα.

Δεν είναι όλοι οι πράκτορες ίδιοι. Ένας πράκτορας σταδιοδρομίας που είναι καλά ενημερωμένος και έμπειρος γνωρίζει τι θα κάνει και τι δεν θα κάνει η πολιτική και μπορεί να εξηγήσει την πολιτική με σαφήνεια και περιεκτικότητα. Ένας έμπειρος πράκτορας γνωρίζει τις σωστές ερωτήσεις που πρέπει να κάνει, είναι στην επιχείρηση για να βοηθήσει τους ανθρώπους και όχι μόνο για να κερδίσει χρήματα. Ένας έμπειρος πράκτορας μπορεί είτε να απαντήσει στις ερωτήσεις σας είτε ξέρει ποιον να καλέσει για να σας πάρει τις απαντήσεις σας και το κάνει έγκαιρα.

Δυστυχώς, υπάρχουν πολλοί ολοκαίνουργιοι πράκτορες, ή πράκτορες σε αυτό για τα χρήματα που δεν ξέρουν τις απαντήσεις ή πού να τους βρουν, ή απλώς δεν τους νοιάζει. Γνωρίστε τον αντιπρόσωπό σας πριν υπογράψετε. Ρωτήστε τους για το σε ποιον πάνε για απαντήσεις. Μάθετε τι είδους άτομο είναι και τα προσωπικά τους ενδιαφέροντα. Καλέστε τον προϊστάμενό τους εάν έχετε ερωτήσεις ή ανησυχίες. Μάθετε τα κίνητρα των πρακτόρων και τη βάση γνώσεων. Οι αξιόπιστοι άπειροι πράκτορες χρειάζονται ανθρώπους να τους εμπιστεύονται ώστε να αποκτήσουν εμπειρία, αλλά αφιερώστε χρόνο για να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο χρησιμοποιώντας τις προτάσεις που ανέφερα.

Τρίτον, είχαν έναν άπειρο εκπρόσωπο τηλεφωνικού κέντρου.

Τα τηλεφωνικά κέντρα έχουν τα ίδια προβλήματα με πολλές άλλες επιχειρήσεις. Μπορεί να έχουν ολοκαίνουριους υπαλλήλους που δεν έχουν την εμπειρία να σας εξυπηρετήσουν σωστά. Και πάλι, όπως και οι άπειροι πράκτορες, οι εκπρόσωποι των τηλεφωνικών κέντρων χρειάζονται ανθρώπους να τους εμπιστεύονται, ώστε να αποκτήσουν και αυτοί εμπειρία. Εάν αμφισβητείτε τις γνώσεις ή τις ικανότητες του εκπροσώπου του τηλεφωνικού κέντρου, ζητήστε ευγενικά να μιλήσετε με τον προϊστάμενό του. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να λάβετε πιο οριστικές απαντήσεις και να βοηθήσετε αυτόν τον άπειρο εκπρόσωπο δημιουργώντας μια εμπειρία μάθησης για αυτόν.

Τέταρτον, πρέπει να γνωρίζετε ότι η ασφάλιση είναι μια ομαδική προσπάθεια.

Όταν κάτι πάει στραβά και ανακαλύψετε ότι κάτι που νόμιζες ότι καλύπτεται δεν καλύπτεται, μην παίζεις το παιχνίδι της κατηγορίας. Δεν έχει σημασία ότι δεν διαβάσατε την πολιτική ή ότι ο αντιπρόσωπός σας ξέχασε να σας πει κάτι για το συμβόλαιό σας ή ότι η εταιρεία δεν πληρώνει την αξίωσή σας λόγω αυτού που θα λέγατε ότι είναι τεχνικό θέμα. Αυτό που έχει σημασία είναι τι κάνετε με αυτές τις πληροφορίες. Μάθατε κάτι από την εμπειρία; Είστε καλύτερα εξοπλισμένοι για να πάρετε ό,τι χρειάζεστε από την ασφάλειά σας την επόμενη φορά; Τι μπορείτε να κάνετε για να βεβαιωθείτε ότι έχετε την ασφαλιστική κάλυψη που χρειάζεστε; Τι μπορείτε να κάνετε για να βεβαιωθείτε ότι η επόμενη αξίωσή σας θα πραγματοποιηθεί χωρίς προβλήματα; Όλοι κάνουμε λάθη, αλλά αυτό που μετράει είναι τι κάνουμε με αυτό το λάθος. Μάθετε και μεγαλώστε από τα λάθη και αφήστε το παιχνίδι ευθυνών σε αυτούς που θέλουν απλώς να παραπονεθούν.

Γνωρίστε την πολιτική σας!

Όταν λαμβάνετε ένα νέο gadget, διαβάζετε τις οδηγίες για να βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε πώς λειτουργεί. Το ίδιο συμβαίνει και με την ασφάλιση. Γνωρίζοντας πώς λειτουργεί το συμβόλαιό σας, τι καλύπτει, τι δεν καλύπτει, πώς να υποβάλετε αξιώσεις και πότε να υποβάλετε αξιώσεις, θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε αυτό που θέλετε από το συμβόλαιό σας. Αυτό ξεκινά πριν καν υπογράψετε την αίτησή σας. Μην υπογράψετε εάν δεν καλύπτει όλες τις ανάγκες σας και μια τιμή που μπορείτε να αντέξετε οικονομικά. Στη συνέχεια, αναθεωρήστε ολόκληρη την πολιτική τουλάχιστον ετησίως και κάντε αυτές τις ερωτήσεις. Αυτό το συμβόλαιο εξακολουθεί να καλύπτει τις ασφαλιστικές μου ανάγκες; Ξέρω τι καλύπτεται και τι δεν καλύπτεται; Ξέρω ποιον να τηλεφωνήσω αν έχω ερωτήσεις; Ξέρω πώς να υποβάλω αξίωση; Μου έχει μιλήσει ο ατζέντης μου κάποια στιγμή φέτος για να με ελέγξει και να βεβαιωθεί ότι οι ανάγκες μου εξακολουθούν να ικανοποιούνται; Εάν μπορείτε να απαντήσετε σε όλες αυτές τις ερωτήσεις, είστε σε καλή κατάσταση, εάν δεν μπορείτε, πρέπει να καλέσετε τον αντιπρόσωπό σας, να επικοινωνήσετε με το τηλεφωνικό κέντρο ή να συμβουλευτείτε τον ιστότοπο των πρακτορείων για απαντήσεις. Ελπίζω αυτές οι πληροφορίες να σας βοηθήσουν.

About admin

Check Also

Οργανωτικές πολιτικές και διαδικασίες – Τι πρέπει να γνωρίζετε

«Περιβάλλετε τον εαυτό σας με τους καλύτερους ανθρώπους που μπορείτε να βρείτε, εκχωρήστε εξουσία και …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Recent Comments

Gösterilecek yorum yok.