Ασφάλιση μοτοσυκλετών για νέους οδηγούς – Πώς να αποκτήσετε φθηνότερο συμβόλαιο

Μπορεί να είναι ευχάριστο να οδηγείς αυτοκίνητο, αλλά η οδήγηση μοτοσικλέτας είναι πολύ συναρπαστική. Δεν υπάρχει τίποτα που να ξεπερνά την εμπειρία της ποδηλασίας, ειδικά τη νύχτα, καθώς περνάτε μέσα από το δροσερό αεράκι και οδηγείτε μέσα από την ομίχλη των φώτων.

Σε σύγκριση με τα αυτοκίνητα, οι μοτοσυκλέτες είναι συχνά λιγότερο δαπανηρές, αλλά έχουν υψηλότερη απόδοση καυσίμου. Αυτοί οι παράγοντες ωθούν πολλούς, συμπεριλαμβανομένων των εφήβων, να συμπεριληφθούν μεταξύ των τεσσάρων εκατομμυρίων ιδιοκτητών μοτοσυκλετών στις ΗΠΑ. Όπως και τα αυτοκίνητα, έτσι και η ασφάλιση είναι υποχρεωτική για την οδήγηση μοτοσυκλετών. Ωστόσο, ανεξάρτητα από το πόσο κομψή ή γρήγορη μπορεί να είναι μια μοτοσικλέτα, είναι ευάλωτη σε ατυχήματα. Αν δεν ληφθούν τα κατάλληλα προληπτικά μέτρα, μπορεί πράγματι να είναι πολύ επικίνδυνο να οδηγείτε μοτοσικλέτες.

Η ασφάλιση μοτοσικλέτας στοχεύει στην πλήρη προστασία της μοτοσυκλέτας σας από ατυχήματα κατά την οδήγηση στο δρόμο, καθώς και από φυσικές καταστροφές. Η ασφάλιση μοτοσικλετών παρέχει σχεδόν την ίδια κάλυψη με την ασφάλιση αυτοκινήτου, αλλά οι τιμές είναι διαφορετικές. Το κόστος της ασφάλισης μοτοσικλέτας είναι χαμηλότερο από αυτό ενός αυτοκινήτου, καθώς η έκταση της ζημιάς που μπορεί να προκαλέσει μια μοτοσικλέτα είναι μικρότερη από αυτή που μπορεί να προκαλέσει ένα αυτοκίνητο. Για παράδειγμα, σε ένα ατύχημα με ένα αυτοκίνητο, η μοτοσικλέτα είναι πιο πιθανό να φέρει το μεγαλύτερο βάρος.

Οι στατιστικές αποκαλύπτουν ότι οι έφηβοι οδηγοί εμπλέκονται πιο συχνά σε ατυχήματα, σε σύγκριση με τους μεγαλύτερους οδηγούς. Προφανώς, οι έφηβοι οδηγοί εκθέτουν τις ασφαλιστικές εταιρείες σε περισσότερους κινδύνους. Έτσι, όπως ακριβώς η ασφάλιση αυτοκινήτου, η ασφάλιση μοτοσικλετών για τους εφήβους κοστίζει περισσότερο. Ωστόσο, κάθε έφηβος δεν αντιμετωπίζεται στο ίδιο επίπεδο όσον αφορά το ποσό του πριμ.

Ένας αριθμός παραγόντων παίζουν ρόλο κατά τον υπολογισμό του ποσοστού ασφάλισης μοτοσικλετών για εφήβους. Για παράδειγμα, όταν ένας γονέας περιλαμβάνει έναν έφηβο στο συμβόλαιό του, η ασφαλιστική χρέωση μειώνεται. Επιπλέον, όταν οδηγεί κανείς μια ασφαλισμένη μοτοσυκλέτα, παίρνει εξαιρετικά χαμηλό συντελεστή, σε σύγκριση με την οδήγηση της δικής του μοτοσυκλέτας.

Οι χρεώσεις για τα ασφάλιστρα συνήθως λαμβάνουν υπόψη τη στάση του εφήβου απέναντι στην οδήγηση. Παράγοντες που επηρεάζουν το ύψος των ασφαλίστρων των μοτοσυκλετών περιλαμβάνουν την απόσταση που διανύει ο έφηβος από το σχολείο ή τον χώρο εργασίας του, τη συχνότητα που οδηγεί τη μοτοσικλέτα και την ταχύτητα με την οποία οδηγεί. Η τιμή του premium μειώνεται σημαντικά εάν ο έφηβος έχει καλές οδηγικές συνήθειες, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης κράνους κάθε φορά που οδηγεί, δεν χρησιμοποιεί έξυπνα τηλέφωνα κατά την οδήγηση, καθώς και χρήση πρόσθετων αξεσουάρ ασφαλείας όπως μαξιλαράκια αγκώνων και γονάτων.

Η δαπάνη ασφάλισης μοτοσυκλέτας επηρεάζεται ακόμη και από τους βαθμούς που βαθμολογούνται στο σχολείο. Οι ασφαλιστικές εταιρείες έχουν την άποψη ότι οι μαθητές που εργάζονται σκληρά για να πάρουν ανώτερους βαθμούς είναι πιθανό να είναι πιο υπεύθυνοι κατά την οδήγηση. Οι οδηγοί που ξεχωρίζουν στις σπουδές τους δικαιούνται μαζικές εκπτώσεις στα ασφάλιστρα.

Πολλές άλλες συνήθειες μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της βαθμολογίας ενός έφηβου οδηγού. Μια τέτοια συνήθεια είναι η ολοκλήρωση μιας αναγνωρισμένης εκπαίδευσης οδηγού, συμπεριλαμβανομένου του μαθήματος ασφάλειας, το οποίο εκπαιδεύει τον έφηβο στις βασικές αρχές της ασφαλούς, υπεύθυνης οδήγησης. Μια ακόμη επιλογή που σας δίνει τη δυνατότητα να δικαιούστε πρόσθετες εκπτώσεις είναι να ολοκληρώσετε ένα μάθημα αμυντικής οδήγησης.

Λαμβάνοντας υπόψη όλους αυτούς τους παράγοντες, δεν είναι δύσκολο να καταλήξουμε στο ίδιο περίπου συμπέρασμα: Το να κάνεις πράγματα με υπευθυνότητα, συμπεριλαμβανομένης της οδήγησης μοτοσικλετών, ανταμείβει.

About admin

Check Also

Οργανωτικές πολιτικές και διαδικασίες – Τι πρέπει να γνωρίζετε

«Περιβάλλετε τον εαυτό σας με τους καλύτερους ανθρώπους που μπορείτε να βρείτε, εκχωρήστε εξουσία και …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Recent Comments

Gösterilecek yorum yok.