Ασφάλιση γιοτ – Επτά βασικά σημεία για να αποκτήσετε το σωστό ασφαλιστήριο

Εάν το γιοτ σας έχει μήκος πάνω από 26 πόδια, τότε είναι απαραίτητο να έχετε σε ισχύ ασφαλιστήριο συμβόλαιο γιοτ. Η ασφάλιση για σκάφη που έχουν μήκος μικρότερο από 26 πόδια αναφέρεται τεχνικά ως ασφάλιση σκαφών, αλλά για μεγαλύτερα σκάφη απαιτούνται ατομικά ασφαλιστήρια συμβόλαια λόγω των αυξημένων αξιών και του εύρους απαιτήσεων. Ωστόσο, οι γενικές αρχές τόσο της ασφάλισης σκαφών όσο και των τύπων ασφάλισης σκαφών είναι παρόμοιες.

Υπάρχουν δύο βασικοί λόγοι για να έχετε ασφάλιση γιοτ. Πρώτον, είναι να προστατεύσετε την οικονομική σας επένδυση από ζημιά, κλοπή, πυρκαγιά ή οποιοδήποτε άλλο γεγονός που θα μπορούσε να προκαλέσει πλήρη ή μερική απώλεια του πολύτιμου σκάφους σας. Δεύτερον, εάν ένα άλλο άτομο ή σκάφος τραυματιστεί ή υποστεί ζημιά από το γιοτ σας, τότε θα καταβληθεί μια οικονομική αποκατάσταση από τον ασφαλιστή του γιοτ σας.

Ποια είναι τα βασικά στοιχεία που πρέπει να εξετάσετε κατά την ασφάλιση του γιοτ σας;

Ολοκληρωμένη Κάλυψη – Υπάρχουν τρεις κύριοι τομείς ασφάλισης για το γιοτ σας. σωματική βλάβη, π.χ. σύγκρουση, πυρκαγιά και βανδαλισμός ή κλοπή. Ορισμένες πολιτικές σάς επιτρέπουν να κάνετε μια επιλογή μεταξύ αυτών. Εάν επιλέξατε να μην πάρετε έναν ή περισσότερους από αυτούς τους τύπους ασφάλισης, τότε αναλαμβάνετε όλο τον κίνδυνο στην ατυχή περίπτωση που συμβεί ένα τέτοιο γεγονός. Επίσης, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα εάν έχετε ασφαλίσει για ζημιά, αλλά η πραγματική ζημιά είναι ένας συνδυασμός σύγκρουσης και πυρκαγιάς. Έτσι, μετά από σκέψη, η συντριπτική πλειονότητα των ιδιοκτητών γιοτ ασφαλίζεται λογικά έναντι όλων των κινδύνων μέσω ενός ολοκληρωμένου ασφαλιστηρίου συμβολαίου γιοτ.

Τοποθεσία αγκυροβόλησης στο σπίτι – Πολλές πολιτικές ρωτούν πού είναι συνήθως αγκυροβολημένο το σκάφος σας. Είναι ζωτικής σημασίας να είστε ειλικρινείς και ακριβείς σχετικά με αυτό όταν υποβάλλετε αίτηση για ασφάλιση θαλάσσιου σκάφους για το γιοτ σας. Μπορείτε να κρατήσετε το γιοτ σας αγκυροβολημένο σε μια αποβάθρα ή μαρίνα ή μπορεί να περάσει το χρόνο του σε παλιρροιακό αγκυροβόλιο, αλλά είτε με τον άλλο τρόπο, πρέπει να είστε ειλικρινείς, ώστε να καλύπτεστε σωστά από την ασφάλεια του σκάφους σας σε περίπτωση ατυχήματος.

Ευθύνη έναντι τρίτων – Στην ατυχή περίπτωση που το γιοτ σας καταστραφεί, κλαπεί ή καεί ολοσχερώς, έχετε πάντα την επιλογή να μην κάνετε τίποτα και απλώς να αποδεχτείτε την απώλεια σας. Ωστόσο, εάν εσείς ή το γιοτ σας τραυματίσετε άλλο άτομο ή προκαλέσετε ζημιά στην περιουσία του, δεν θα έχετε αυτήν την επιλογή. Πρέπει να πιάσετε την τσέπη σας για να κάνετε αποζημίωση. Εδώ θα τεθεί σε ισχύ το τμήμα τρίτων του ασφαλιστηρίου συμβολαίου του γιοτ σας, ώστε να μην χρειάζεται να πληρώσετε προσωπικά. Παρόλο που δεν υπάρχει γενική απαίτηση για ασφαλιστική κάλυψη, υπάρχουν πολλές τοποθεσίες όπου είναι απαραίτητο – ένα παράδειγμα είναι στις περισσότερες αποβάθρες, μαρίνες και λιμάνια όπου απαιτείται ελάχιστη ασφάλιση, ίσως 2 εκατομμύρια δολάρια.

Κάλυψη ανά τοποθεσία – Φροντίστε να κατανοήσετε πού παρέχει το ασφαλιστήριό σας κάλυψη για το γιοτ σας. Οι περισσότερες ασφαλιστικές εταιρείες σκαφών αναψυχής είναι αρκετά γενναιόδωρες με τον ορισμό της περιοχής ιστιοπλοΐας, αλλά φροντίστε να διαβάσετε και να κατανοήσετε σαφώς τυχόν περιορισμούς. Το εύρος μπορεί πάντα να αυξηθεί εάν είναι απαραίτητο, αλλά ενδέχεται να απαιτηθούν κάποια πρόσθετα ασφάλιστρα. Η τοποθεσία είναι ένα σημαντικό στοιχείο με το μη ιστιοπλοϊκό τμήμα της ασφάλισής σας επίσης. Ένα παράδειγμα είναι όταν το γιοτ αποθηκεύεται στην αποβάθρα, είτε κατά τη διάρκεια του χειμώνα είτε για επισκευές και συντήρηση. Ένα άλλο παράδειγμα είναι εάν το γιοτ σας πρόκειται να μεταφερθεί οδικώς.

Αξία Ασφάλισης – Κατά τον προσδιορισμό της αξίας του γιοτ σας για λόγους θαλάσσιας ασφάλισης, υπάρχουν δύο κύριες επιλογές. Το πρώτο είναι από ένα συμφωνημένο ποσό που εγγράφεται στο έγγραφο πολιτικής. Το δεύτερο είναι με αποτίμηση. Στην τελευταία περίπτωση, η αξία καθορίζεται από ναυτικό επιθεωρητή μετά την απώλεια ενός γιοτ. Το να έχετε ένα προσυμφωνημένο ποσό στην πολιτική σας φέρνει μεγαλύτερη βεβαιότητα σε περίπτωση αξίωσης. ένα δεύτερο πλεονέκτημα είναι ότι, καθώς το ποσό έχει συμφωνηθεί εκ των προτέρων, ο διακανονισμός μπορεί να εκτελεστεί πιο γρήγορα.

Περίοδος παραμονής – Είναι ένα «χαρακτηριστικό» ορισμένων ασφάλισης γιοτ ότι δεν πλέετε συγκεκριμένες περιόδους του χρόνου σε ορισμένες τοποθεσίες για να αποφύγετε τα ακραία καιρικά φαινόμενα και σε άλλες για να αποφύγετε τους έντονους χειμερινούς μήνες. Εξετάστε προσεκτικά την πολιτική σας για να επαληθεύσετε τυχόν απαιτήσεις καθορισμένης περιόδου.

Πόσο εύκολο είναι να κάνεις μια αξίωση; – Ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο γιοτ είναι τόσο καλό όσο η ικανότητά σας να κάνετε αξιώσεις από αυτό σε περίπτωση συμβάντος. Μιλήστε με συναδέλφους ιστιοπλοϊκούς και ιστιοπλοϊκούς στην αποβάθρα, τη μαρίνα ή τον ιστιοπλοϊκό σας όμιλο. Χρησιμοποιήστε τις εμπειρίες τους για να ελέγξετε τις ασφαλιστικές εταιρείες και τους μεσίτες που είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ή να αποφύγετε, έτσι ώστε να διαπιστώσετε ότι η υποβολή αξίωσης είναι εύκολη, εάν ποτέ χρειαστεί.

About admin

Check Also

Οργανωτικές πολιτικές και διαδικασίες – Τι πρέπει να γνωρίζετε

«Περιβάλλετε τον εαυτό σας με τους καλύτερους ανθρώπους που μπορείτε να βρείτε, εκχωρήστε εξουσία και …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Recent Comments

Gösterilecek yorum yok.