Αντιμετώπιση προβλημάτων ασφάλισης ζωής: Απαντήθηκαν τα προβλήματα του συμβολαίου σας

Ενώ πολλοί από εμάς κατανοούμε τις βασικές λειτουργίες των ασφαλιστηρίων συμβολαίων ζωής μας, δεν είναι ασυνήθιστο να προκύπτουν ερωτήματα πολύ καιρό μετά την αγορά του συμβολαίου.

Για να σας βοηθήσουμε να αντιμετωπίσετε τα προβλήματα του συμβολαίου σας, θα απαντήσουμε σε τέσσερις από τις πιο κοινές ερωτήσεις ασφάλισης ζωής για να σας βοηθήσουμε να κατανοήσετε και να ελέγξετε το ασφαλιστήριο συμβόλαιό σας.

Ερωτήσεις που απαντήθηκαν

Πώς μπορώ να υποβάλω αξίωση για ασφάλεια ζωής;

Για να ξεκινήσετε τη διαδικασία αξίωσης, θα χρειαστεί να αποκτήσετε δύο αντίγραφα του πιστοποιητικού θανάτου του αντισυμβαλλομένου. Εάν δυσκολεύεστε να λάβετε αντίγραφα του πιστοποιητικού θανάτου από το νοσοκομείο ή το ιατροδικαστικό γραφείο, ο διευθυντής κηδειών σας θα μπορεί να σας πάρει ένα αντίγραφο.

Στη συνέχεια, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον αντιπρόσωπο ασφάλισης ζωής. Ο αντιπρόσωπός σας θα σας βοηθήσει να ολοκληρώσετε τα απαραίτητα έγγραφα για την υποβολή της αξίωσης. Εάν δεν είστε σίγουροι ποιος ήταν ο πράκτορας του ασφαλισμένου, μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας με την ασφαλιστική εταιρεία και κάποιος θα σας βοηθήσει να υποβάλετε την αξίωση. Θυμηθείτε να φέρετε ένα αντίγραφο του πιστοποιητικού θανάτου για τον αντιπρόσωπό σας, καθώς θα χρειαστεί για να διασφαλίσετε τη γρήγορη υποβολή της αξίωσης.

Πώς θα λάβω το επίδομα θανάτου;

Μόλις υποβληθεί η αξίωση ασφάλισης ζωής, θα πρέπει να επιλέξετε πώς θα κατανεμηθούν τα έσοδα της ασφάλισης ζωής.

Σύμφωνα με το Insurance Information Institute (III), υπάρχουν γενικά τέσσερις τρόποι διανομής του επιδόματος θανάτου:

Εφάπαξ. Λαμβάνετε ολόκληρο το επίδομα θανάτου με μία πληρωμή.

Πρόβλεψη ειδικών τόκων. Η ασφαλιστική εταιρεία σας καταβάλλει τόσο το βασικό όσο και τους τόκους σε προκαθορισμένο χρονοδιάγραμμα.

Εισόδημα ζωής. Λαμβάνετε ένα εγγυημένο εισόδημα δια βίου. Ωστόσο, το ποσό που λαμβάνετε εξαρτάται από το ποσό της παροχής, το φύλο και την ηλικία σας τη στιγμή του θανάτου του ασφαλισμένου.

Έσοδα από τόκους. Η ασφαλιστική εταιρεία ζωής κρατά τα έσοδα, αλλά σας πληρώνει τόκους για το συμβόλαιο. Έτσι, το επίδομα θανάτου παραμένει σε διακριτικότητα και πηγαίνει σε δεύτερο δικαιούχο μετά τον θάνατό σας.

Ανεξάρτητα από την επιλογή που θα επιλέξετε, θα πρέπει να λάβετε τα έσοδα από το ασφαλιστήριο εντός ημερών από την υποβολή της αξίωσης. Οι ασφαλιστικές εταιρείες ζωής υποχρεούνται από το νόμο να πληρώνουν τις αποζημιώσεις με αυτόν τον τρόπο. Για να μάθετε σχετικά με τις οδηγίες σύμφωνα με τις οποίες ο ασφαλιστής σας πρέπει να πληρώσει μια απαίτηση, επικοινωνήστε με το τμήμα ασφάλισης της πολιτείας σας.

Τι πρέπει να κάνω εάν δεν μπορώ να βρω την πολιτική;

Δυστυχώς, δεν υπάρχει βάση δεδομένων για αγορασμένα ασφαλιστήρια συμβόλαια ζωής. Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε ανά πάσα στιγμή πού βρίσκεται το ασφαλιστήριο συμβόλαιο ζωής του ασφαλισμένου. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που μπορείτε να δοκιμάσετε για να εντοπίσετε μια χαμένη πολιτική.

Μπορείτε να ξεκινήσετε προσπαθώντας να προσδιορίσετε:

  • Ποια εταιρεία μπορεί να έχει εκδώσει την πολιτική
  • Ποιος πράκτορας μπορεί να έχει εκδώσει το συμβόλαιο
  • Είτε ο ασφαλισμένος είχε ασφάλιση ζωής μέσω εργοδότη, σωματείου ή άλλης ομάδας

Το III συνιστά να προσπαθήσετε να εντοπίσετε αυτές τις πληροφορίες με:

Αναζήτηση αρχείων, αποθηκευτικών χώρων και θυρίδων. Εκεί μπορείτε να βρείτε έγγραφα που σχετίζονται με την ασφάλιση, παλιές επιταγές, αποδείξεις πληρωμής ασφαλίστρων ή ειδοποιήσεις συμβολαίου.

Επικοινωνία με τους νομικούς και οικονομικούς συμβούλους του αντισυμβαλλομένου. Οι προηγούμενοι και οι σημερινοί σύμβουλοι μπορεί να έχουν κάποιες πληροφορίες σχετικά με την ασφάλεια ζωής του θανόντος.

Επικοινωνία με τον/τους εργοδότες του ασφαλισμένου. Οι προηγούμενοι ή/και οι σημερινοί εργοδότες θα μπορούν να σας πουν εάν ο κάτοχος της ασφάλισης είχε ομαδικό συμβόλαιο ασφάλισης ζωής.

Έλεγχος φορολογικών δηλώσεων. Ελέγχοντας προηγούμενες φορολογικές δηλώσεις, μπορεί να βρείτε έσοδα από τόκους από ή πληρωμένα σε ασφαλιστική εταιρεία ζωής.

Έλεγχος της αλληλογραφίας. Ακόμα κι αν το συμβόλαιο εξοφλήθηκε, η ασφαλιστική εταιρεία θα στείλει ετήσια ειδοποίηση ασφάλιστρου ή μερίσματος σχετικά με το συμβόλαιο.

Έλεγχος βόρεια των συνόρων. Εάν υπάρχει πιθανότητα το συμβόλαιο να αγοράστηκε στον Καναδά, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Canadian Life and Health Insurance Association στο (800) 268-8009 ή να την επισκεφτείτε στον Ιστό.

Διερεύνηση της βάσης δεδομένων MIB. Αν και δεν υπάρχει βάση δεδομένων για τους κατόχους ασφαλίσεων ζωής, υπάρχει μια βάση δεδομένων για τους αιτούντες ασφάλιση ζωής. Για 75 $, μπορείτε να κάνετε αναζήτηση στη βάση δεδομένων MIB και, ενώ σπάνια αποδίδει (το MIB βρίσκει περίπου ένα στα πέντε συμβόλαια), ίσως αξίζει μια βολή.

Εάν αυτές οι συμβουλές εξακολουθούν να μην οδηγούν στον εντοπισμό ενός χαμένου συμβολαίου, επικοινωνήστε με τον δικό σας αντιπρόσωπο, δικηγόρο ή χρηματοοικονομικό σύμβουλο, καθώς μπορεί να έχουν πρόσθετες συστάσεις.

Τι γίνεται αν δεν μπορώ να πληρώσω τα ασφάλιστρα ζωής μου;

Η οικονομική δυσπραγία μπορεί να πέσει σε οποιονδήποτε. Εάν αυτό συμβεί σε εσάς και δεν μπορείτε να πληρώσετε το ασφάλιστρο ζωής σας, θα πρέπει να ξέρετε τι να περιμένετε.

Σε γενικές γραμμές, εάν έχετε ένα συμβόλαιο ασφάλισης ζωής διάρκειας, η μη πληρωμή των ασφαλίστρων σας θα έχει ως αποτέλεσμα ένα συμβόλαιο που έχει λήξει, πράγμα που σημαίνει ότι το συμβόλαιο θα ακυρωθεί αυτόματα και πιθανότατα δεν θα δείτε έσοδα από το συμβόλαιο.

Εάν έχετε ένα μόνιμο ασφαλιστήριο συμβόλαιο ζωής, το III λέει ότι θα έχετε μερικές από τις ακόλουθες επιλογές:

Εξαργυρώστε την πολιτική. Όταν κάνετε εξαργύρωση, θα σταματήσετε να πληρώνετε το ασφάλιστρο και θα συλλέγετε οποιαδήποτε διαθέσιμη αξία σε μετρητά. Ωστόσο, εάν το άθροισμα της αξίας σε μετρητά είναι μεγαλύτερο από αυτό που έχετε πληρώσει σε ασφάλιστρα, αυτά τα μετρητά ενδέχεται να φορολογηθούν.

Μη κατάσχεση. Μπορεί να είναι διαθέσιμη μια επιλογή “μειωμένης πληρωμής”, η οποία σας επιτρέπει να σταματήσετε να πληρώνετε εντελώς ασφάλιστρα για μειωμένο επίδομα θανάτου και χωρίς εξοικονόμηση μετρητών. Μπορεί επίσης να μπορείτε να μετατρέψετε μια μόνιμη πολιτική σε πολιτική εκτεταμένης διάρκειας.

Λανθασμένη πολιτική. Εάν επιλέξετε να αφήσετε το συμβόλαιό σας να λήξει, ενδέχεται να μπορέσετε να το επαναφέρετε. Ορισμένες ασφαλιστικές εταιρείες σάς επιτρέπουν να το κάνετε αυτό εάν το κάνετε εντός πέντε ετών από τη λήξη. Η επαναφορά, ωστόσο, μπορεί να εξαρτάται από την ικανότητά σας να περάσετε μια ιατρική εξέταση και να επιστρέψετε τα οφειλόμενα ασφάλιστρα συν τόκους.

Εάν πέσετε σε δύσκολες στιγμές, φροντίστε να επικοινωνήσετε αμέσως με τον αντιπρόσωπο ασφάλισης ζωής σας για να συνεννοηθείτε. Ανάλογα με τις περιστάσεις σας, είναι γενικά καλύτερα να μην αφήσετε μια μόνιμη πολιτική να λήξει εντελώς, καθώς μπορεί να χάσετε το φτηνή ασφάλεια ζωής είχατε όταν αγοράσατε το ασφαλιστήριο.

Μην αφήνετε τις ερωτήσεις σας αναπάντητα!

Εάν έχετε ερωτήσεις σχετικά με το ασφαλιστήριο συμβόλαιο ζωής σας, είναι πάντα καλή ιδέα να τις συζητήσετε με έναν ασφαλιστικό πράκτορα. Μπορούν να σας δώσουν νέες, ενημερωμένες και ειδικές για το κράτος πληροφορίες σχετικά με το ασφαλιστήριο συμβόλαιο ζωής σας, ώστε να μην έχετε εκπλήξεις στη γραμμή!

About admin

Check Also

Οργανωτικές πολιτικές και διαδικασίες – Τι πρέπει να γνωρίζετε

«Περιβάλλετε τον εαυτό σας με τους καλύτερους ανθρώπους που μπορείτε να βρείτε, εκχωρήστε εξουσία και …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Recent Comments

Gösterilecek yorum yok.