Αιτίες για ξηρές γωνίες του στόματος κατά τη διάρκεια του κρύου καιρού

Κατά τη διάρκεια του χειμώνα η γωνία των χειλιών αρχίζει να κοκκινίζει, να πονάει, να φτύνει, να σκάει. Τι συμβαίνει με εσάς; Υπάρχει μια κρύα πληγή γωνία του στόματος. Αυτό χαρακτηρίζεται από σχίσιμο, έλκος και πόνο στα χείλη και μπορεί και στις δύο άκρες των χειλιών σας. Το φαγητό γίνεται δυσκολία και το ποτό, καθώς και το γέλιο, η λήψη, το τηλέφωνο και κάθε άλλη δραστηριότητα όπου πρέπει να κινηθούν τα χείλη. Μπορεί ακόμη και να έχετε πρόβλημα να βγείτε έξω καθώς τα χείλη σας μπορεί να μην φαίνονται όμορφα.

Η αιτία είναι η γωνιακή χειλίτιδα. Το χειμώνα έχει κρύο. Όταν έχει κρύο αυτό σημαίνει χαμηλή θερμοκρασία και επομένως ο αέρας είναι κρύος. Στη φυσική είναι γνωστό ότι ο κρύος αέρας είναι ξηρός αέρας. Και αυτό οδηγεί σε ξηρά χείλη και σκάσιμο του δέρματος στις άκρες των χειλιών. Οι ελλείψεις στη διατροφή μπορούν να συμβάλουν στο πρόβλημα. Εάν ένα άτομο δεν λαμβάνει αρκετή βιταμίνη σε μέταλλα, ειδικά σίδηρο, το δέρμα μπορεί να επηρεαστεί πιο εύκολα. Επομένως, η λήψη μιας υγιεινής διατροφής θα βοηθήσει.

Αρχίστε να παίρνετε τροφές πλούσιες σε σίδηρο και στη συνέχεια προσθέστε γεύματα με πολλές σαλάτες και φρούτα, τουλάχιστον πέντε φορές την ημέρα. Αυτό θα παρέχει μια εξαιρετική βάση για να επουλωθούν γρήγορα οι ξηρές γωνίες του στόματος. Επιπλέον, πρέπει να αντιμετωπίζονται τακτικά και προσεκτικά. Το καλύτερο είναι να περιμένεις το καλοκαίρι. Κατά τη διάρκεια της ζεστής περιόδου, υπάρχουν πολύ λιγότερες επώδυνες γωνίες των χειλιών που μπορεί να σας βλάψουν και οι πιθανότητες να θεραπεύσετε πλήρως τη γωνιακή χηλίτιδα είναι πιο πιθανές.

About admin

Check Also

Οι επιρροές της ιταλικής μαγειρικής

Όταν οι άνθρωποι σκέφτονται την ιταλική μαγειρική, οι περισσότεροι σκέφτονται τα ζυμαρικά και τις πίτες …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Recent Comments

Gösterilecek yorum yok.