Έχετε έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό – Εξετάστε μια πολιτική ομπρέλας

Πριν από λίγο καιρό, έλεγχα την ασφάλιση αστικής ευθύνης για μια μη κερδοσκοπική νεοσύστατη εταιρεία, μια τοπική λέσχη τέχνης, μουσικής και λογοτεχνίας. Εξετάζαμε το πραγματικό κόστος για τη λειτουργία του ομίλου, προκειμένου να ετοιμάσουμε ένα επιχειρηματικό σχέδιο και τα συνημμένα proformas. Η ασφάλιση είναι ένα πραγματικό κόστος, κάτι που πραγματικά χρειάζεται ο όμιλος, και πραγματικά κάθε όμιλος ή επιχείρηση πρέπει να έχει σε αυτήν την αντιδικία μας κοινωνία στην παρούσα περίοδο. Εντάξει, ας μιλήσουμε για το τι χρειάζεται.

Αποδεικνύεται ότι μπορούμε να αγοράσουμε ασφάλιση μέσω ενός ασφαλιστικού μεσίτη για περίπου 1250 $ ετησίως εδώ στην Καλιφόρνια. Η εταιρεία θα επέτρεπε στον όμιλο να πληρώσει 1, 2, 4 ή 6 πληρωμές, κατανέμοντας έτσι το κόστος σε όλη τη διάρκεια του έτους. Αυτό θα επέτρεπε στον οργανισμό να έχει κενά πιστοποιητικά “Επιπλέον ασφαλισμένοι” για τις διάφορες τοποθεσίες, τις εκθέσεις και τις εκδηλώσεις καλλιτεχνικών οδηγιών. Τι άλλο παίρνουμε για αυτό; Μια πολιτική ευθύνης ενός εκατομμυρίου δολαρίων και 300.000 $ ανά περιστατικό, ίσως περισσότερα από όσα χρειαζόμαστε πραγματικά, αλλά σίγουρα αυτό που θα απαιτήσουν ορισμένοι ιδιοκτήτες ακινήτων, διαχειριστές και κυβερνητικές υπηρεσίες για τις δικές τους στρατηγικές διαχείρισης κινδύνου.

Τώρα, λοιπόν, το να έχετε μια σταθερή πολιτική γενικής ευθύνης είναι θαυμάσιο, αλλά αν διαβάσετε πολύ προσεκτικά αυτές τις πολιτικές γενικής ευθύνης, είναι πραγματικά εκπληκτικό πόσες ρήτρες υπάρχουν μέσα σε αυτές που δεν επιτρέπουν πληρωμές για σχετικά κοινούς κινδύνους ευθύνης ή πιθανές αξιώσεις. Επομένως, μπορεί να είναι συνετό να έχετε μια πολιτική ομπρέλα που ξεκινά από εκεί που σταματά η πολιτική σας και στη συνέχεια επεκτείνεται για άλλα δύο εκατομμύρια δολάρια. Αυτό μπορεί να σας εξοικονομήσει 10 χιλιάδες δολάρια σε νομικές αμοιβές για την καταπολέμηση μιας ψευδούς αξίωσης ασφάλισης.

Βλέπετε, απλά ποτέ δεν ξέρετε τι μπορεί να συμβεί και όλοι στην ομάδα σας πρέπει να προστατεύονται μαζί με τους διοργανωτές της ίδιας της ομάδας. Τέλος, θα ήθελα να αναφέρω το γεγονός ότι το διοικητικό συμβούλιο οποιουδήποτε μη κερδοσκοπικού οργανισμού πρέπει να ασχοληθεί με αυτό, είναι κάτι που πρέπει να γνωρίζουν και να το σκεφτούν. Θα ήταν παράβαση καθήκοντος για τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου να μην ασχοληθούν με το ασφαλιστικό ζήτημα και να έχουν δεόντως ασφαλισμένους τους οργανισμούς τους. Όχι μόνο για την προστασία των μελών του διοικητικού συμβουλίου και της ίδιας της ομάδας, αλλά όλων των μελών και των πολιτών που έρχονται στις εκδηλώσεις τους, μια γενική πολιτική ευθύνης με συνδεδεμένο έναν αναβάτη ομπρέλας μπορεί να είναι ο σωστός τρόπος.

Εάν ξεκινάτε έναν μη κερδοσκοπικό όμιλο, θα πρέπει να σκεφτείτε εδώ και να ρωτήσετε τον ασφαλιστικό σας πράκτορα ακριβώς πώς να ασφαλίσετε καλύτερα τον όμιλό σας για τις πιο πιθανές απώλειες και, στη συνέχεια, ρωτήστε για ένα συμβόλαιο ομπρέλας για να καλύψετε το όλο θέμα άλλη μια φορά. Σκεφτείτε όλα αυτά και σκεφτείτε τα.

About admin

Check Also

Οργανωτικές πολιτικές και διαδικασίες – Τι πρέπει να γνωρίζετε

«Περιβάλλετε τον εαυτό σας με τους καλύτερους ανθρώπους που μπορείτε να βρείτε, εκχωρήστε εξουσία και …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Recent Comments

Gösterilecek yorum yok.